Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müdür Coşğun'dan 'işgücü istatistikleri' açıklaması

        VAN (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, işgücü istatistikleriyle ilgili bilgiler verdi.

        2016 yılı işgücü istatistikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Özer Coşğun, TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) bölgesinde 2016 yılında işsizlik oranının bir önceki yıla göre düşüş göstererek yüzde 9,2, tarım dışı işsizlik oranının ise yüzde 14,4 olarak tahmin edildiğini söyledi. Özer Coşğun, "Bu verilerle bölgemiz, İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) Düzey-2'ye göre 26 bölge içerisinde işsizlik oranının en yüksek olduğu 12'nci bölge olurken, tarım dışı işsizlik oranı sıralamasında ise en yüksek 7'nci bölge oldu" dedi.

        TRB2 bölgesinde işgücü sayısının önceki yıla göre 55 bin kişi azalarak 576 bin kişi olduğunu dile getiren Özer Coşğun, "Bu sayıyla işgücüne katılma oranı yüzde 42,4 (25'nci sırada); yine istihdam sayısı da önceki yıla göre 48 bin kişi azalarak 550 bin kişi ve bu sayıyla da istihdam oranı yüzde 38,5 (24'ncü sırada) olarak tahmin edildi" ifadelerini kullandı.

        TRB2 bölgesinde tarım sektöründe çalışan sayısının 218 bin kişi, hizmet sektöründe 194 bin kişi ve sanayi sektöründe 111 bin kişi olduğunu belirten Özer Coşğun, "Böylelikle, istihdam edilenlerin yüzde 41,7'si tarım, yüzde 37,1'i hizmet ve yüzde 21,2'si de sanayi sektöründe yer aldı. Bu oranlar ile bölgemiz, Türkiye'deki 26 bölge arasında tarım sektörü istihdamında 5'nci, hizmet sektörü istihdamında 24'ncü ve sanayi sektörü istihdamında 16'ncı sırada yer aldı" şeklinde konuştu.

        (MSA-Y)

        23.03.2017 15:27:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler