Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çelikcan: "Güçlü bir Türkiye için evet demeliyiz"

        - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Paketini Ceyhan'da anlattı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Güçlü bir Türkiye için referandumda evet demeliyiz" dedi.

        Başan Çelikcan, AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf, iş adamları ve vatandaşları ziyaret etti.

        16 Nisan'da bütün iplerin vatandaşın eline geçeceğini söyleyen Çelikcan, vesayet döneminin sona ereceğini belirtti. Hizmetlerin kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Çelikcan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Paketi'nin kabul edilmesiyle birlikte gereksiz zaman kayıpları ortadan kalkacak ve bir gün sonra işler devam edecek. Önceden aylarca hükümet kurulamadığı için her yönüyle sorun yaşanıyordu. Artık hükümet krizleri ortadan kalkacaktır" şeklinde konuştu.

        Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yönetim değişikliği ile ilgili vatandaşların fikirlerinin oylanacağını, kendisinin nasıl bir sistemle yönetilmesini belirleyeceğini belirten Çelikcan, şöyle devam etti:

        "Ülkemizin geleceğinin belirleneceği çok önemli bir referandum yapıyoruz. Bu sistemle demokrasiyi güçlendirip yürütmeyle yargıyı birbirinden ayırıyoruz. Türkiye bu sistemin hayata geçmesiyle askeri vesayet, yargı vesayeti ve bütün yatırımlara engel olmak isteyen bürokratik vesayete son verecektir. Ülkemiz prangalarından kurtulup daha hızlı karar alıp uygulayan bir sisteme geçecektir. Bir yatırımcımız iş yapmak istediği zaman bürokratlarımız yatırımcılarımızın önüne bir sürü prosedür getiriyor. 180 imza ile iş yapıyorlar. Bu sistem artık son bulacaktır. Güçlü bir Türkiye için referandumda evet demeliyiz."

        (ELF-Y)

        23.03.2017 16:05:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler