Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Su Günü'nün teması "Su ve Atıksu"

        (Fotoğraflı)

        KARS (İHA) - "Dünya su günü" dolayısıyla Kars'ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, öncelikli olarak öğrencilere suyun israf edilmemesi konusunda duyarlık geliştirilmesi ve duyarlılığın toplumun birçok kesimine aktarılması için çalışmalar yapıldı.

        Dünya Su Günü kutlama etkinlilerinin 2017 yılı temasının "Su ve Atıksu" olarak belirlenmesi nedeniyle öğrenciler arasında kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenerek suyun önemi anlatıldı. Öğrencilere Kars ve Arpaçay barajları da gezdirildi. Hazırlanan sinevizyon gösterileriyle öğrenciler bilinçlendirildi.

        DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Programda ödüle layık gören öğrenciler yaptıkları resimlerde, yazdıkları kompozisyon ve şiirlerde neleri ifade etmek istediklerini anlattılar.

        Daha sonra da Kompozisyon dalında 1. olan Mihrali Bey Ortaokulu 8/C öğrencisi Merve Avcıdır "Atık sular", 2. olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Songül Bulğan "Hayatın Anlamı Su " ve 3. olan Mihrali Bey Ortaokulu 7/F öğrencisi Songül Bulut "Su ve suyun önemi" isimli kompozisyonlarını okudular.

        Resim dalında Kars'ta 1. olan Dede Korkut Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Buket Yiğitalp, Iğdır ilinde 1. olan Atatürk YBO 7/A sınıfı öğrencisi Cansu Kara ve yine Iğdır'da Resim dalında Iğdır ilinde 2. olan Berfin İldirim Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7/B sınıf öğrencisi çizdikleri resimlerde ne anlatmak istediklerini aktardılar.

        (IÇ-Y)

        23.03.2017 16:24:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler