Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir Belediyesinden 'Çanakkale Aslanları' konferansı

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale Aslanları" konulu bir konferans düzenledi.

        Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü münasebetiyle Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Meclis Üyeleri, bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Konferansta açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Akşehir'e yeni anayasa ile ilgili referandum çalışmaları içerisinde bulunmak üzere geldiklerini belirterek, "Sayın Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızla dolu dolu bir program yaptık, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konferansta konu Çanakkale Aslanları. Çanakkale bir zafer ama o zaferin gerçek sahibi oradaki aslanların başarısıdır. O aslanların yokluklar ve sıkıntılar içerisinde vermiş olduğu, imanın vermiş olduğu güçle kazandıkları bir zaferdir. Bizlerde şu anda aynı şuurda ve aynı bilinçte düşünmek, davranmak ve sorumluluk sahibi olmak durumundayız. Çünkü bu vatan tek bir vatan. Türkiye'nin eşi benzeri yok. Dünyada böyle bir millette yok, böyle bir ülkede yok, böyle bir toprakta yok. Bizimde bu topraklarımızı, bu vatanımızı, bu bayrağımızı, kimseye bırakmaya, kimseyle bölüşmeye ve paylaşmaya niyetimiz yoktur" dedi.

        "Çanakkale zaferini dönüp dönüp yeniden okumalıyız"

        10 senede bir darbelerin yaşandığı Türkiye'den artık darbelerin yaşanamayacağı ve yaşanmayacağı bir Türkiye'ye geçmek istediklerini de kaydeden Milletvekili Usta, "En son 15 Temmuz'da yaşadıklarımızda aynı Çanakkale Savaşında, o Çanakkale Zaferini bize yaşatan aslanların mücadelesi gibi o gece tüm halkımızın meydanlara çıkmasıyla bu ülke 15 Temmuz'dan 16 Temmuz'a sağ salim ve dipdiri ayakta çıktı. Evet o gece 250 şehidimiz, 2500 tane yaralımız, gazimiz var, onların da hepsi birer aslandı. O gece sokaklara dökülen binlerce, milyonlarca, vatandaşımız, hepimiz bu ülkenin aslanları olarak bayrağımızı, vatanımızı, toprağımızı savunduk. Bizdeki bu şuur ve bilincin uyanmasına vesile olduğu için 15 Temmuz'u iyi okumalıyız. Çanakkale zaferini dönüp dönüp yeniden okumalıyız. Nasıl bir mücadele verildiğini ve bu topraklar için ne bedeller ödendiğini unutmamalıyız. O yüzden hocamızı anlatacaklarının çok önemli ve kıymetli olduğunu ve can kulağıyla dinleyerek bu günde aynı mücadelenin devam ettiğini fark etmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye çok kıymetli bir ülke. Çok kıymetli topraklara, coğrafi olarak da kıymetli bir mekana sahibiz. Biz dimdik ama dipdiri, aynı Çanakkale aslanları gibi hepimiz, her birimiz ayakta durarak bu vatanı, bu toprağı korumaya devam edeceğiz. Bu vatan ve toprak için çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah yolumuzdan ayırmasın. Allah ayaklarımızı sabit kılsın yaptığımız her iş hayra vesile kılsın bizim eksiğimizi rabbim tamamlasın" diye konuştu.

        Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın ardından sahneye çıkan Yazar Vehbi Vakkasoğlu 'Çanakkale Aslanları' konulu sunumunu yaptı. Çanakkale Savaşı'nın bilinen ve bilinmeyen yönlerini dinleyenlerle paylaşan Vakkasoğlu, "1915'de düşmana karşı Çanakkale'yi geçilmez kılamasaydık, bu millet esareti tatmış olacaktı. Bir kere esareti tattı mı hürriyet, istiklal, bir varlık gösterme gayreti asla olmazdı. Başkumandanından, erine, neferine, topçu zabitine kadar hepsi de Çanakkale zaferinin kahramanlarıdır, aslanlarıdır. Bugünümüzü o şehitlere, o gazilere, o aslanlara borçluyuz ve biz bunu hiç unutmayacağız" şeklinde konuştu.

        Konferans sonunda, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Yazar Vehbi Vakkasoğlu'na bir plaket takdim etti.

        (CF-AH-Y)

        23.03.2017 17:01:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler