Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler Almanya'da staj gördü

        (Fotoğraflı)

        Çetin Uzunkara

        KARABÜK (İHA) - Karabük'te "Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı" projesi kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında eğitim gören 30 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde Almanya'da staj yapma imkanı buldu.

        Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesinin hazırladığı Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ovacuma Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin konsorsiyum ortağı olduğu, Avrupa Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ile sözleşmesi imzalanan 2016-1-TR01-KA102-029464 proje nolu "Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı" Projesi kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Eğitim gören 30 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde Almanya'da staj yapma imkanı buldu.

        Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş, öğrencilerin on farklı Anaokulunda bir fiil staj yaptıklarını söyledi.

        Doğuş, Almanya'nın Herne, Recklinghausen ve Bochum şehirlerinde iki hafta devam eden staj da öğrencilerin her gün beş saat staj yaptıklarını kaydederek, "Her akşam günün kritiği ve değerlendirmesi yapılmış ve ertesi gün yapılacak etkinlikler ve çalışmalar belirlendi. Öğrencilerimizin ilk günkü heyecanlarını sonraki zamanlarda mutluluklarını, başardım yaptım duygusuyla kendilerine duydukları özgüvenin artmasını, son günde ise buradan ve okullarından ayrılmalarından dolayı duydukları üzüntü görülmeye değerdi. En önemlisi staj yaptıkları okullardaki öğretmenlerin ve öğrencilerin öğrencilerimizden memnun kaldıklarını dile getirip onlara sürprizlerle uğurlamaları muhteşem bir duyguydu. Öğrencilerimiz başarılı bir staj dönemi geçirdiler. Öğrenciler aynı zamanda sosyal kültürel aktiviteler kapsamında Herne, Dortmund, Bochum, Gelsenkirchen ve Recklinghausen gibi Almanya'nın şehirlerini görme olanağı buldular" dedi.

        (ÇU-YE-Y)

        23.03.2017 19:21:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler