Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Üniversitesi ile Anadolu Lisesi arasında bilimsel işbirliği protokolü imzalandı

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Adıyaman Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında sosyal, eğitsel ve bilimsel iş birliği gerçekleştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

        Adıyaman Anadolu Lisesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından uygun görülecek bilimsel çalışma, eğitsel, sosyal etkinlikle, araştırma ve projelerine iştirak ile yine Eğitim Fakültesi'nin birim ve ortamlarından yararlanması kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı.

        Rektörlük makamında imzalanan protokole üniversite ve eğitim fakültesi adına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü imza atarken, Adıyaman Anadolu Lisesi adına, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Adıyaman Anadolu Lisesi Müdürü Aldulkerim Işık imza attı.

        Bir yıl boyunca geçerli olacak olan protokole göre Üniversite Eğitim Fakültesi, öğrencilerinin yapacağı bilimsel proje çalışmaları kapsamında Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencilerini proje asistanı olarak görevlendirebilecek.

        9, 10 ve 11 sınıf öğrencilerine bilimsel çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanmasında gerekli danışmanlık ve bilgilendirme yapacak. Birim ve ortamların kullanımı için destek verecek. Adıyaman Anadolu Lisesi tarafından önerilecek derslerde eğitim fakültesi öğretim elemanları öğrencilere ders sunumları yapacak ve gerekli durumlarda aile eğitim çalışmalarına, kişisel gelişim destekleri, eğitim fakültesi tanıtım çalışmaları gibi hususlarda Adıyaman Anadolu Lisesi desteklenecek.

        Ayrıca Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Adıyaman Anadolu Lisesi ortak bilimsel, sosyal program haftası belirleyerek öğrenci ziyaretleri düzenlenecek ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanları Adıyaman Anadolu Lisesi'nde eğitim ve Öğretim gören 11 ve 12. sınıf öğrencilerine meslek seçimleri konusunda sunum yapacak.

        Bunun yanı sıra Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kütüphanesinden yararlanabilecek.

        (CK-AHM)

        23.03.2017 20:28:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler