Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitlerin isimleri 15 Temmuz Hatıra Ormanında yaşatılacak

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Dağlı

        KARAMAN (İHA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Orman İşletme Müdürlüğünce organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı fidan dikim programına katıldı.

        Karaman Ereğli karayolu Yeşildere TOKİ evleri mevkisindeki fidan dikim programına, Vali Tapsız'ın yanı sıra AK Parti Karaman Milletvekillleri Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, Recep Şeker, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ormanların ülkelerin doğal güzellikleri ve ekonomik kalkınmanın temel değerlerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Tapsız, sahip olduğumuz doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin arttırılması için herkese önemli görevler düştüğünü belirtti. Tapsız konuşmasında şu ifadelere verdi:

        "Bilinçsiz kullanım, yanlış uygulamalar, dikkatsizlik gibi nedenlerle dünya ormanları gün geçtikçe azalmaktadır. Ormanların yok olması doğal dengeyi bozmakta, insanlığı bu konuda çözümler üretmeye ve daha büyük sorunlar yaşanmaması için önlemler almaya zorlamaktadır. Ağaç dikme çalışmalarına katılmak, çevrenin korunması konusunda sorumluluk üstlenmek, her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir. Bu bilinci çocuklarımıza da aşılamalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre, yeşil bir Türkiye bırakmak temel sorumluluğumuzdur. Ormanların korunması ve niteliğinin geliştirilmesi sürecinde, vatandaşlarımızı ağaçlandırma kampanyalarına katılmaya ve var olan orman varlığımızı korumada daha gayretli olmaya davet ediyorum."

        Vali Tapsız, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen böyle anlamlı bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatan evlatlarının anısına dikilen fidanlarla, şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasının amaçlandığını belirterek, vatanın birliği ve bağımsızlığı için toprağa düşen tüm şehitlerimizin gösterdiği tavır ve duruşun gelecek nesillere örnek teşkil etmesi açısından son derece önemli ve anlamlı olduğunu dile getirdi.

        Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda çam ve sedirden oluşan yaklaşık 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

        (MD-FM-Y)

        24.03.2017 11:12:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler