Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'de referandum çalışması

        (Fotoğraflı)

        HAKKARİ (İHA) - AK Parti Hakkâri eski il başkanı Osman Kızılban ile Slehi aşireti kanaat önderi ve Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, referandum çalışmalarını sürdürüyor.

        Osman Kızılban, ve Fatih Keskin, beraberindeki iş adamı Mehmet Seven, endüstri mühendisi Mikail Ediş, CHP eski il başkanı Mehmet Baş ve partililerle referandum çalışmaları kapsamında Aşağı Derecik köyünü ziyaret etti. Osman Kızılban ve beraberindeki heyeti, Pirosi Aşireti Lideri H. Hüseyin Akdoğan, köy muhtarı Ahmet Akdoğan ve köyün ileri gelenleri karşıladı. Karlı ve çamurlu yolları aşarak köye bağlı mezraları da ziyaret eden Kızılban, Keskin ve beraberindekiler, köylülerin sorun ve sıkıntılarını not aldıktan sonra 16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili bilgi verdi.

        Mevcut sistemin artık ülkeye dar geldiğini ifade eden Osman Kızılban, "Bakınız ülkemiz için bir seçime, değişime doğru gidiyoruz. Allah aşkına Hollanda'da yakın zamanda bir seçim oldu. Hangimizin haberi vardı ya da kim ilgilendi. Ancak ülkemizde yapılan bu seçim maşallah o kadar rahatsız etmiş olacak ki, birilerinin sesi ta Hollanda'dan, Almanya'dan duyuluyor. Bu ve buna benzer ülkeler 'hayır' kampanyaları yürütüyor. Sizi ne ilgilendiriyor diye sormak gerekir, ama gereksiz. Çünkü neden ilgilendiklerini iyi biliyoruz. Onlar bu sistemle Türkiye'nin çok daha güçleneceğini iyi biliyorlar. Onlar bu sistemle artık burada fonksiyonlarının kalmayacağını iyi biliyorlar. İşte bu sebeple türevleri ile beraber 'hayır' kampanyası yürütüyorlar. Ama doğru yolda olduğumuzu biliyoruz ve inşallah bizler muzaffer olacağız. Bu sebeple bugün Aşağı Derecik köyümüzü ziyaret ettik, halkımızla hasbıhal ettik" dedi.

        Pirosi Aşireti Lideri H. Hüseyin Akdoğan ise; devletin yanında olduklarını ve yapılacak referandum seçiminin ülkemize güzel yarınlar getirmesi temennisinde bulundular.

        (FT-MSA-Y)

        24.03.2017 11:43:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler