Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Crans Montana forum toplantısı Fas Krallığı'nda yapıldı

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Dünyanın en büyük toplantılarından birisi olma özelliğine sahip Crans Montana Forum, 16-21 Mart tarihleri arasında Fas Krallığı'nda yapıldı.

        Fas Kralı 6. Muhammed Ekselanslarının himayelerinde yapılan foruma Kuzey Afrika, Güney Afrika, Doğu Afrika, Batı Afrika, Pasifik ülkeleri, Karayip Adaları ülkeleri, Arap ülkeleri, Orta Asya Türk Devletleri, Asya Kıtası ülkeleri ve Avrupa ülkelerinden toplamda 115 ülkeden temsilci katıldı. Toplantıya hükümet yetkililerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, akademisyenler de katıldı. Fas Krallığı Dakhla kentinde yapılan toplantı büyük ilgi gördü.

        Crans Montana Forum toplantısına Türkiye Sanayici İş Adamları ve İş Kadınları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Türk iş dünyasını temsilen katıldı. Nezaket Emine Atasoy; Crans Montana Forum toplantısında toplantıya katılım gösteren 115 devletin hükümet yetkilileriyle sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yaptı. Nezaket Emine Atasoy; Crans Montana Forumun ana başlıklarından biri olan Afrika devletlerinin kalkınması ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında "Biz Türk iş dünyası olarak Afrika kıtasında bulunan bütün devletlere büyük ilgi duyuyoruz. Yatırımda öncelikli ülkeler arasında görüyoruz. Biz Türk iş dünyası olarak Afrika ülkelerinin kalkınması, huzur ve refahının güçlenmesi için her türlü çalışmalar yapmaya hazırız" dedi.

        Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Crans Montana Forum toplantısına ev sahibi Devlet Fas Krallığı tarafından davet edildi.

        (OA-ÖK-Y)

        24.03.2017 13:25:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler