Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyyübiye'de referandum çalışmaları

        - Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,

        - "İstikrarın devamı için evet"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisanda yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Memitanlı Aşiretinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Aşiret mensuplarına yeni hükümet sistemi ve anayasayı anlatan Ekinci, "İstikrarın devamı için evet" dedi.

        Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci 16 Nisanda yapılacak olan referandum öncesi sokak sokak gezerek, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ve Yeni Anayasayı anlatıyor. Ekinci, referandum çalışmaları kapsamında Muradiye Mahallesinde Memitanlı Aşiretinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Aşiret mensuplarına seslenen Ekinci, ülkenin daha da büyüyüp gelişmesi için herkesin evet demesi gerektiğini söyledi.

        Ekinci, "Bu ülkenin büyümesini engellemek adına, kalkınmasını duraklatmak adına ciddi uğraş verenler var. Buna rağmen son 15 yılda ülke 3 kat büyüdü. Cumhuriyet tarihinden 3 katı büyüme sağlandı. Engellemelere rağmen bu büyüme sağlandı fakat bu böyle devam etmez. Devam etmemesinin de yolu güçlü bir evetten çıkacak. İstikrarın devamı için evet. Çünkü bu millet her şeyi bunu hak ediyor. Milletimizin tabi ki dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması gerekiyor. Bir taraftan da özellikle Avrupa ülkelerine bakın. Evetin karşısına nasıl dikildiklerini görün. Hollanda hayır, Avusturya hayır, Almanya hayır, Avrupa Birliği hayır diyor. Onlar iyiliğimizi mi istiyorlar, asla. Madem onlar hayır diyor, bizim millet olarak tabi ki evet dememiz lazım. Biz evet dediğimizde bu ülkenin kaynakları teröre harcanmayacaktır. Bu ülkenin kaderi birinin iki dudağı arasında kalmayacak. Bu ülkeyi yöneten kadroları birileri kumpas olaylarıyla yolundan etmeyecek. Dolayısıyla 16 Nisan hakikaten önemli ve 16 Nisanın tekrarı yok. 7 Haziranda bir seçim yaşadık biliyorsunuz. Bir koalisyon ortaklığı doğdu. Ülke bir kaç ay hükumetsiz kaldı neredeyse ama 1 Kasım'da yeni bir seçimle millet tekrar emaneti ehline verdi. Fakat bizim bu 16 Nisanda evet çıkartmamız lazım. Evet çıktığı zaman emin olun bundan sonraki süreç çok daha hızlı ilerleyecek. Ekonomik anlamda ve sosyal anlamda ülke daha da kalkınacak. Tabi ki bu kalkınma ülkemizde yaşayan insanlara refah olarak geri dönecek, iş olarak dönecek. Artık enerjimizi başka alanlara harcamamamız gerekiyor. Ortadoğu coğrafyasında bizlere sıkıntı çıkartanlar var ama güçlü hükumet, güçlü iktidar olduğunda artık aramıza birileri sızamayacak. Sızamadığı zamanda güçlü hükumet ülkeyi hak ettiği yere getirecektir. İstikbalimizin garantisi için, istikbalimizin güvencesi için herkesin evet diyeceğini biliyor" diye konuştu.

        Muradiye Mahallesinde özel bir mekanda düzenlenen istişare toplantısına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş ile parti yöneticileri ve Memeitanlı Aşireti önderleri ve mensupları katıldı.

        (Şİ-SD-Y)

        24.03.2017 15:59:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler