Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'ün Ahlat ziyareti

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlat ilçesinde partililerle bir araya gelerek, esnaf ziyaretinde bulundu.

        Sabah saatlerinde ilçeye gelen Demiröz'ü, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, partililer, bazı köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar karşıladı. Sabah kahvaltısında partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen Demiröz, burada halkın sorunlarını dinleyerek gerekli çözüm yollarının bulunacağını belirtti. Burada konuşan AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, referandum için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirterek, "Ahlat'a özellikle zaman ayırdıkları için Sayın Genel Başkan Yardımcımıza ve il başkanımıza teşekkür ediyorum. Teşkilat olarak, günün 12 saati sahadayız. Köylerimizin yüzde 80'ini ziyaret ettik. Mahallerimizi de bir bir ziyaret etmeye başladık. Yarın Başbakanımız Bitlis'e gelecek. İlçe teşkilatımız önünden araçlarımız ücretsiz taşıma yapacak. En geç saat 10.30'a kadar vatandaşlarımızın burada olması lazım" dedi.

        Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, tereddüt etmeden referandumu evetle karşılayacaklarını belirterek, "1923'te bir cumhuriyet kurduk. Doğru da bir rejim tercih ettik. Hiç kimsenin de bundan sıkıntısı olmadı. İslam'a da insanımıza uygundu, ancak o günden bugüne bu toplumun kendini yenileme, geliştirme, hatta tamamlama adına yaptığı her hamle; ihtilallerle, çeşitli halk manipülasyonlarıyla veya devlet birimlerinin içine sızmış hain çetelerle bertaraf edilmeye çalışıldı. İhtilalleri, halk ayaklanmalarını, halkımıza yapılan tüm zulümleri bugün olduğu gibi batı organize ediyor. Birlikte hareket ediyorlar. İşte Hollanda'nın yaptıkları, Avrupa'nın yaptıkları. İçeri de müttefikleri, hepsine baktığınızda ortak tek bir gayret içerisindedirler, o da kaostur. İlk defa bu millet doğru bir karar aldı. Asil bir Cumhurbaşkanına sahip olan bu millet, yine onun eliyle bu kararı millet versin diye ilk defa devletin en üst ricalinden bu karar, bu milletin hakkıdır diye size getirildi. Sizin karşınıza bırakıldı. Bizde bugün hiç tereddüt etmeden elbette ki evet diye karşılayacağız. Köy köy, mahalle mahalle dolaşıyoruz. Ahlat'ta ne yatırım yapıyorsak arkamızda Genel Başkan Yardımcımız ve hükümetimiz var. Bu nedenle de Genel Başkanımız Sayın Vedat Demiröz Beye ilçem adına şükranlarımı belirtiyorum" diye konuştu.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de, 16 Nisan'ın bir kırılma noktası olacağını vurgulayarak, "Öncelikle sizlerle birlikte olmaktan oldukça mutlu oldum. Bitlis deyince akla Ahlat geliyor. Türkiye'de ve dünyada görülen yönü böyle. Hakkını teslim etmek lazım. Ahlat'ın bambaşka bir yeri var. Bu ülke de, yönetimde, Ankara'da Ahlat'ın bambaşka bir yeri var. Ahlat doğunun en güzel ki dünyada da tanınan UNESCO'ya aday olan bir ilçe. Bölgenin parlayan yıldızı olacak. Bu uzak bir ihtimal değil. Sadece birlik ve beraberliğimizi sağlayarak olacak. Buraya geldiğimizde evimize gelmiş gibi rahat hissediyoruz. Ahlat'la ilgili özel projeler var. İnanın şu anda çalışmalar var. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ahlat'ı özel koruma bölgesi ilan etmek üzere özel bir kanun çıkartıyor. Ahlat'a Ankara'nın bakış açısı bambaşka, ama biz Ahlat'ta gerekli cevabı vermiyoruz. 16 Nisan'ın çok farklı olması lazım. Yatırımları tek tek saymaya gerek yok, yapılacakları söylüyorum. Burası bize ve dünyaya mirastır. Birçok yatırım ve müjdeler gelecek. 16 Nisan kırılma noktası olacak. Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Kurtuluş Savaşıdır. Zamanında verdik. Bu ülke 90 yıl idare edildi, ama vesayet altında idare edildi. Herkes görüyor. Nereden nereye kimler bize karışıyor. Anayasamızı değiştirelim diyoruz, dünya ayağa kalkmış. Size ne kardeşim. Biz özgür değil miyiz? Demek ki değiliz. Herkesin eli bizim içerimizde. Biraz sıkıntılarımız var. Esnafımıza ve gençlerimize karşı mahcubuz. İşsizlik sorunu da var. Bunların hepsini biliyoruz, hepsi tek tek çözülecek. Üzerimizdeki bu şeytani elleri bir çekebilsek, Türkiye mevcut durumundan bir kat daha büyüyecek. 16 Nisan hepimizin dönüm noktasıdır. Yarın Sayın Başkanımızı karşılayacağız. Havaalanı en çok Ahlat'a yarayacak, çünkü Ahlat'a çok yakın olacak. İstiklal, istikrar ve istikbalimiz için evet diyeceğiz" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, ilçede esnaf ziyaretlerinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'e, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, AK Pati Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan ve partililer de eşlik etti.

        (SAD-MSA-Y)

        24.03.2017 16:10:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler