Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurtulmuş'tan Rektör Gür'e teşekkür

        - Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Kurtulmuş:

        - "Bu müthiş bir eser. Halep'in yeniden inşasında bunu mutlaka kullanalım"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gür'ün hediye ettiği Halep'te Adım Adım Osmanlı'nın İzinde kitabını inceleyerek, "Bu müthiş bir eser. Halep'in yeniden inşasında bunu mutlaka kullanalım" dedi.

        Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ü makamında ziyaret ederek teşekkür etti.Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve GAÜN üst yönetiminin de bulunduğu ziyarette Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a Gaziantep Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Rektör Gür, "3 bin 730'u dünyanın 107 ülkesinden olmak üzere, 52 bin öğrencimiz var. Yabancı öğrencilerimizin bin 900'ü Suriyeli. Üniversitemiz, milli sorumluluğunun gereği olarak Suriyeli gençlerimize hemen kucak açarak, eğitimlerini sürdürmeleri için imkanlarımızı seferber ettik. Bunun dışında, Türkiye'nin üç dilde eğitim veren tek üniversitesiyiz" dedi.

        Daha sonra Kurtulmuş'a, GAÜN tarafından Suriye'deki savaştan önce hazırlanan ve Halep'deki yüzlerce Osmanlı eserinin fotoğraf ve tüm teknik özellikleriyle tanıtıldığı "Halep'te Adım Adım Osmanlı'nın İzinde kitabını hediye eden Gür, "Maalesef bu eserlerin tamamına yakını yok oldu ve bu kitabın dışında o eserlerle ilgili hiçbir belge yok" şeklinde konuştu.

        Kitabı dikkatle inceleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bu müthiş bir eser. Suriye'i, Halep'i yeniden inşa ederken bu kitaptan mutlaka yararlanalım. Şahsınızda, gerek bu değerli kitabın hazırlanması, gerek Suriyeli kardeşlerimiz konusundaki hassasiyetiniz nedeniyle teşekkür ederim" diye konuştu.

        (KU-OE-Y)

        25.03.2017 14:23:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler