Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatih Sultan Mehmet heykelinin yeri belli oldu

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Cafer

        EDİRNE (İHA) - Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Fatih Sultan Mehmet heykelinin yerinin belli olduğunu söyledi.

        Fatih Sultan Mehmet'in heykeli, 30 Mart'ta Fatih Sultan Mehmet'in 585'inci doğum günü olması dolayısıyla Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle Selimiye Camii alanında bulunan Sera Park'a koyulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, "Artık bunu gün yüzüne çıkarmak istedik. Sera Park da en güzel konseptlerden birisiydi" şeklinde konuştu.

        Gegeoğlu, "30 Mart 2017 Tarihi Fatih Sultan Mehmet'in 585'inci doğum günü. Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde 'Edirneli Fatih' diye bir algının üzerine yürüyoruz. Bunu canlandırmaya çalışıyoruz. İstanbul'un Fethi ile Yeni Çağ başlıyor fakat İstanbul'un Fethi ile ilgili fikir yürütmesi, planlama ve danışma gibi her şey Edirne'de yapılıyor. Bu nedenle 30-31 Mart tarihinde Fatih için etkinlikler düzenlenecek" dedi.

        Altın üçgeni görecekler

        Fatih Sultan Mehmet Heykelinin yeni yapılan alışveriş merkez alanında bulunduğunu hatırlatan Gegeoğlu, "Heykel yaklaşık 1 yıldır bizim Park ve Bahçeler Müdürlüğünde bulunuyordu. Artık bunu gün yüzüne çıkarmak istedik. Sera Park da en güzel konseptlerden birisiydi. Edirne Valiliği tarafından bire bir ölçülerde toplar yapıldı. İkisi birlikte Sera Park'ın önünde bulunan havuzun içerisinde yan yana Selimiye'yi, Eski Camiyi ve o koordinasyonu gezmek isteyenleri karşılayacak. Sera Park hem toplar hem de heykel için geçici yerler olacak. Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın daha önce açıkladığı gibi alan düzenlemesi yapılıyor. O proje kapsamında heykel yerine koyulacak" diye konuştu.

        (AC-MK-Y)

        25.03.2017 16:47:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler