Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'ın duayen gazetecisi Fadıl Binzet toprağa verildi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da yaklaşık 60 yıldan beri gazetecilik yapan Fadıl Binzet (83), yaşamını yitirdi.

        Adıyaman'da yaklaşık 60 yıldan beri gazetecilik yapan ve bir süreden beri hastanede tedavi gören Fadıl Binzet, hayatını kaybetti. Çeşitli hastalıkları nedeniyle tedavi gördüğü Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında hayatını kaybeden Fadıl Binzet için Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camiinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        Fadıl Binzet'in cenaze namazına, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, GAP Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, gazeteciler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Muhabirlik hayatına 1957 yılında ilk olarak Hürvatan Gazetesinde başlayan Fadıl Binzet sırasıyla, Cumhuriyet Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı, TRT, Doğan Haber Ajansı'nda muhabirlik ve Adıyaman'da Bugün gazetesinin yazarlığı ile yayın kurulu üyeliği yaptı. Gazetecilik yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Fadıl Binzet'in "Dünden Bugüne Adıyaman" isimli kitabı bulunuyor.

        (AHM)

        25.03.2017 16:49:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler