Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Çelik: "Kitap medeniyetin en önemli hazinesidir"

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Kütüphane Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kitap medeniyetin en önemli hazinesidir" dedi.

        Mesajında toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak ve okumanın yaşam boyu öğrenme üzerindeki etkisini göstermek için 1964 yılından bu yana mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Vali Çelik, bu yıl 53'üncüsü kutlanacak olan haftanın ana temasının "Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" olarak belirlendiğini bildirdi. Vali Çelik, "Kütüphaneler; toplumun bilgi birikiminin muhafaza edildiği ve gelecek nesillere aktarıldığı, kültür ve medeniyetin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler; dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran önemli yapılardır. Kitap okuma alışkanlığımızın geliştirilmesi, bilginin paylaşarak çoğalması, kütüphane kültürünün çocuklara ve gençlere kazandırılması yönüyle, genç kuşakları kütüphanelerin daimi ziyaretçisi haline getirmeliyiz. Kütüphaneyle yolu kesişen bir gençlik yetiştirmek, kuşkusuz ki ülkemizin müreffeh yarınlarının da teminatıdır. Bilim ve teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği günümüzde, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli göstergelerden biri hiç kuşkusuz bilgiye en hızlı şekilde erişebilme, bilgiyi doğru, gerektiği gibi kullanabilme kabiliyetidir. Bu nedenle kütüphanelerimizin sayısının arttırılmasına, teknolojiden azami ölçüde istifade edilebilmesine, fiziki mekanların geliştirilmesine ve yeterli sayıda uzman personele kavuşmasına özel önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

        "İl Halk Kütüphanemizden 2016 yılında 221 bin 342 kişi yararlandı"

        Eskişehir'de bir yılda kütüphanelerden 221 bin 342 kişinin yararlandığını belirten Vali Çelik, "İlimiz genelinde İl Halk Kütüphanesi başta olmak üzere il merkezinde 2 adet, ilçelerimizde ise 9 adet Halk ve Çocuk Kütüphanesi ve kütüphaneye uzak yerlere hizmet götürme amacıyla bir adet Gezici Kütüphane aracı bulunmaktadır. 2016 yılı sonu itibariyle 106 bin 735 adet çeşitli konulardan oluşan kitap koleksiyonu bulunan İl Halk Kütüphanemizden 2016 yılında 221 bin 342 kişi yararlanmış, 176 bin 764 adet kitap da okunmak üzere üyelere ödünç verilmiştir. İlimiz merkezindeki Halk Kütüphanesi ihtiyaca cevap vermediğinden, Kültür Turizm Bakanlığımızın 2017 yılı yatırım programına alınmış ve 8219 metrekare kullanım alanlı bodrum ve çatı katı dahil toplam 7 katlı, modern ve her türlü ihtiyacı karşılayabilecek Halk Kütüphanesi binası 2 Mart 2017 tarihinde ihalesi yapılmış ve bugünlerde sözleşmeye bağlanmak üzeredir. 360 günde bitirilerek hizmete alınacaktır. Eski kütüphane binası sökülmüş ve enkazı taşınmış olup inşaat çalışmalarına en kısa zamanda başlayacaktır. Bu düşüncelerle 53. Kütüphane Haftası'nı kutluyor, değerli kütüphanecilerimize ve bilgi yolundaki herkese başarılar diliyor, bu haftanın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin içindeki kitap sevgisini arttırmasını diliyor, tüm Eskişehirlilere sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.

        (KA-Y)

        26.03.2017 10:36:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler