Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere sınav, velilere seminer

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Erkan Okulları'nın bursluluk sınavında yaklaşık 6 bin öğrenci ter döktü.

        Her yıl düzenlenen bursluluk sınavı bu yıl 25-26 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirdi. Okulun burs imkanından yararlanmak için yaklaşık 6 bin öğrenci sınava girdi. Öğrenciler, aileleri ile birlikte sınav saatinden önce Erkan Koleji kampüsünde olurken, okul yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

        3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavda, sınavın başlamasıyla birlikte öğrenciler büyük bir konsantrasyon içerisinde soruları cevaplarken, onları bekleyen velileri ise dışarıda büyük heyecan yaşadı.

        Öğrenciler sınavda, veliler seminerde

        2 gün süren bursluluk sınavı sırasında, veliler için de okulun konferans salonunda seminer düzenlendi.

        Yaprak Psikiyatri Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen ilk günkü seminerde Psikolog Göksu Termaç, "Başarıyı Etkileyen Faktörler ve Anne-Babanın Tutumu" konulu bir sunum yaptı. Termaç, "Utandırdığımız çocuklar utandırmayı öğrenir, şiddet gösterdiğimiz çocuklar akranlarına şiddet göstermeyi, sevgi gösterdiğimiz çocuklar da sevgi ile davranmayı öğrenir. Sonuçta biz ne verirsek çocuktan onu alırız" dedi.

        Ebeveynlerin çocuklarını dinlemesi ve onların fikirlerine saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Termaç, "Birlikte kararlar alabiliyorsak, çocuğumuz da sorumluluk alan ve bizleri üzmeyen bir çocuk olacaktır. Her yaptığına karışıyor, bir kulp buluyor ve azarlıyorsak sürekli azarlamak zorunda olduğumuz bir çocuğumuz olacaktır" ifadelerini kullandı.

        "Çocuğa arkadaşını örnek göstermeyin"

        Seminerde konuşan Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul ise, şunları söyledi:

        "Çocuklarımız ergenlik döneminde birçok davranış değişikliği gösterebiliyorlar. Bakıyorsunuz bir anda öfkeli, sinirli olabiliyorlar. Gençlerin en büyük özelliği ruhsal hallerinin çok çabuk değişmesi. O yüzden onlarla çok fazla çatışmalara girilmemesi gerekiyor. 10 tane nasihat vereceksek bunu yapmayalım. Çünkü bizi dinlemezler. 1 tane nasihat verelim ama gerçekten önemli bir nasihat olsun. Ayrıca, bir de şunu söylemek istiyorum. Çocuğumuza başka bir arkadaşını örnek göstermeyelim. Biz onu örnek gösterdiğimiz zaman hem arkadaşından nefret ediyor hem de bir işe yaramıyor."

        "Sınav kaygısı başarıyı etkiliyor"

        Öğrencilerde görülen sınav kaygısına da dikkat çeken Yurdakul, "Çocuklarımızın bazıları sınava girdiğinde 10-15 dakika aklına hiçbir gelmiyor. Bildiklerini unutan, o kaygıyla bir soruya takılıp bütün sınavda onunla uğraşan gençleri görebiliyoruz. Mide, bağırsak rahatsızlıkları olabiliyor. Kusmalar olabiliyor. Elleri titriyor, nefes alamıyorlar. Yorgunluk, halsizlik isteksizlik oluyor. Sınav kaygısı, çalışkan çocukların kaygılarıdır. Çalışan, gayret gösteren, 'ya kazanamazsam' diye düşünen çocuklarımız bu kaygılar içerisine giriyor" dedi.

        (ELF-Y)

        27.03.2017 12:57:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler