Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da ufka yolculuk sınavı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Türel

        MALATYA (İHA) - Ufka Yolculuk Meal Yarışması yapılan sınav ile tamamlandı.

        Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 5'incisi yapılan Ufka Yolculuk Meal Yarışmasının Malatya ayağını Malatya Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği gerçekleştirdi. Sınav büyük bir katılımla gerçekleşti. Yarışmaya Türkiye ve 75 ülkeden 588 bin 178 kişi katıldı. Malatya'da 3 bin 700 dolayında başvuru yapıldı. Ufka Yolculuk Meal Yarışması sınavının bu yıl beşincisinin düzenlendiğini söyleyen Malatya Yarışma Koordinatörü Hulisi Arıkan, "Bundan 5 yıl önce bu yolculuk başladı. Bu sene Kur'an-ı Kerim meal yarışması yapıyoruz. 81 ilde yaklaşık 853 ilçede, birçok cezaevinde yapıldı. Bu sene yarışmamıza Türkiye genelinde 588 bin 178 kişi katıldı. İlimizde 3700 dolayında yarışmacı katıldı. Malatya Merkez ilçeleri başta olmak üzere 8 ilçede ve 16 okulda sınavımız gerçekleşti. Bu sınavda 150 dolayında gözetmen görev aldı. Ayrıca Malatya E Tipi Cezaevi ve Doğanşehir Cezaevinde de sınavımız gerçekleştirildi" dedi.

        "Ödül töreni 22 Nisan'da"

        Türkiye genelinde 46 kişiye Umre ödülü verdiklerini belirten Arıkan, "İlimizde de bir umre ödülümüz olacaktır. Ayrıca dereceye giren yarışmacılarımıza her kategoride para ve çeşitli ödüllerimiz olacaktır. Tüm Türkiye genelinde yarışmamız aynı anda ÖSYM sisteminde çoktan seçmeli test şeklinde yapıldı. Pazartesi günü itibariyle ufkayolculuk.com web sitesinden yarışmacılar soruların cevaplarını öğrenebilirler. 22 Nisan itibariyle kesin sonuçlar açıklanmış olacak. Yarışma vesilesiyle bizler değerlerimizi ediniyoruz. Edindiğimiz bu değerleri, güzellikleri hayatımıza tatbik ettiğimiz bir yarışma. İnşallah ufka yolculuğu cennet yolculuğuna çevirdiğimiz tamamen gönüllülerce organize edilen bir yarışma" diye konuştu.

        "Seçmeli teste tabi tutuldu"

        Yarışma bu sene Kur'an-ı Kerim Meali konusunda yapıldı. Bu konuda yarışmacılar, 'Feyzü'l-Furkan Kur'an-ı Kerim Meali - Hasan Tahsin Feyizli', 'Kur'an-ı Kerim Meali - Türkiye Diyanet Vakfı', 'Kuranı Hakim ve Meali Kerim - Hasan Basri Çantay' ve 'Kur'an-ı Kerim Meali - Ömer Nasuhi Bilmen' kitaplarından sorumlu tutuldu.

        Kategoriler ise şöyle: "A kategorisi (10 yaş altı), B kategorisi (10-14 yaş arası), C kategorisi (14-19 yaş arası), D kategorisi (19-30 yaş arası), E kategorisi (30 yaş üstü) ve F kategorisi (ihtisas). Yarışmacılar çoktan seçmeli teste tabi tutuldu."

        (MT-SD-Y)

        27.03.2017 13:16:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler