Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlıklı yaşam için büyük büyük adım

        - Azimli öğrenciler sportif malzemelerle ödüllendirdi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesi kapsamında kilo kontrolü programını başarıyla devam ettiren öğrenciler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret etti.

        Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği içerisinde yürüttüğü 'Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At Projesi' kapsamında yapılan erişi testleri ve vücut kitle indeksi hesaplama ölçümleri sonuçlarının ardından yaş gruplarına göre ölçüm sonuçları 30'un üzerinde çıkan 13 öğrenciye yönelik kilo kontrol programı başarıyla sürdürülüyor. Öğrenciler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret ederek proje çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At Projesi çalışmalarının yürütüldüğü okulların müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin de katıldığı ziyarette Başkan Fadıloğlu, sürdürülebilir spora teşvik etmek amacıyla öğrencilere sportif malzemeler armağan ederek, sosyal yaşamlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

        "Spor yampayı bir alışkanlık haline getirin"

        Ziyaret esnasında spor yapma alışkanlığının bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Fadıloğlu, genç öğrencilere sosyal ve akademik hayatlarında kullanabilecekleri altın değerinde öğütlerde bulundu. Fadıloğlu, "Kendimizle barışık yaşamamız çok önemli. Her birimizin farklı yönlerde artıları ve eksileri olabilir. Önemli olan artı yönlerimizi geliştirmek, eksiklerimizi artıya çevirebilmektir.Bunu gerçekleştirebildiğimiz ölçüde başarılıyız demektir. Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At Projesi, paydaş kurumlarımızın desteğiyle başarıyla ilerliyor. Öğrencilerimiz proje dahilinde sadece sportif etkinliklere katılmıyor. Düzenli beslenme alışkanlığı eğitimleri, kilo kontrolü programları, kamp faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler projemizin etkinlik takviminde yer alıyor. Azimli bir şekilde ideal kilosuna ulaşmak için spor yapan ve beslenmesine dikkat eden öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Sporu yaşam boyu bir alışkanlık haline getirmelerini gönülden tavsiye ediyorum. Öğrencilerimiz, sağlıklarını korurken bir diğer yandan da zararlı beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşama karşı bir bilincin oluşmasında da katkı sağlıyorlar. Eğitim camiamız başta olmak üzere, faaliyetlerin yürütmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

        "Daha güçlü ve daha mutluyum"

        Düzenlenen kilo kontrolü programını başarıyla devam ettiren öğrencilerden Sani Konukoğlu Orta Okulu öğrencilerinden Samet Efe Özdemir,proje çalışmaları neticesinde kendisini daha güçlü ve çok daha mutlu hissettiğini söyledi. Özdemir, "Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At Projesinde 4 aylık süreçte antrenmanlara ve beslenme programlarına katılıyorum. Çalışmalar oldukça keyifli geçiyor. Öğretmenlerime ve projenin başından itibaren hep bizlere yön veren antrenör ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (SD-Y)

        27.03.2017 13:25:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler