Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahinbey'in vefatının 97. yıl dönümü

        - Başkan Mehmet Tahmazoğlu:

        - "Büyük kahramanı rahmetle anıyorum"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'in kurtuluşunda destansı bir mücadele ortaya koyarak şehit olan Şahinbey olarak tanınan Mehmet Sait'in ölümünün 97. yılında rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazianteplilerin kurtuluş mücadelesinin Dünyaya örnek olduğunu belirterek, bu mücadele şehit olan Şahinbey'in 97. yıldönümünde unutmadıklarını ifade etti. Tahmazoğlu, "Şahinbey'in şehadetinin 97. yılında başta Şahinbey olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gaziantep savunması 97 yıl önce vatan topraklarını düşmana teslim etmemek adına bir bütün olarak, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, imkânsızlıklarıyla bir şehrin top yekun mücadelesidir. Bu sözleri sanki Gaziantep halkı için söylemiş, tüm Gaziantep halkı topraklarını çiğnetmemek için göğsünü düşmana karşı siper etmiş. İşte Şahinbey 200 kişilik çetesi ile düşman benim cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez diye elmalı köprüsü üzerinde ciddi bir direniş göstermiş ve dediği gibi burada şehit düşmüş. Bu çok önemli bir mücadele ve bunun arkasındaki ruhu anlamak gerekiyor. Sadece onlar değil hemen yakınımızda Dokurcum değirmenin de 14 tane çocuğumuz cephede savaşan çetelerimize malzeme getirirken, şehit ediliyorlar. Yani bu top yekûn bir mücadele. Bu yaşananlardan büyük dersler çıkarmalıyız. Bu büyük kahramı rahmetle anıyorum" dedi.

        (SD-Y)

        27.03.2017 14:08:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler