Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gevaş'ta 'Umre Ödüllü Kitap Okuma' yarışması

        (Fotoğraflı)

        Yusuf İdiz

        VAN (İHA) - Van'ın Gevaş Belediyesi, Sancaktepe İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMM-DER) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa "Umre Ödüllü Kitap Okuma" yarışması düzenleniyor.

        Gevaş Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen programla yarışmanın standı verildi. Programa Belediye Başkanı Sinan Hakan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hurşit Turbil ile Ethem Bektaş, Gevaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Seyitnur Arvas ve okul idaresi katıldı. Öğrencilere kitaplarını dağıtan Okul Müdürü Arvas, geçen yıl okul ile sınırlı olan yarışmayı ilçe geneline yaydıklarını belirtti. Arvas, "Bilindiği gibi geçen yıl sadece bizim okulda başlattığımız yarışmayı Belediye Başkanımız Sayın Sinan Hakan'ın destekleriyle ilçe geneline yaydık. Bu yıl yarışmamız ilçe genelinde lise ve ortaokullar arası yapılacak. Öğrencilerimiz 'Temel Dini Bilgiler' kitabından okuyacak ve 5 Mayıs'ta da yarışmaya tabi tutulacak. Ödüllerimiz de oldukça cazip. Yarışmanın sonunda 2 öğrencimize umre ziyareti, 3-4. olana iphone, 5. olana laptop, 6-10. olana İstanbul gezisi ve 11-15. olana bisiklet ödülü verilecek. Tüm öğrencilerimize başarışlar diliyorum" dedi.

        Öğrencilerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Sinan Hakan da, "Artık belediyeler eski anlayışının dışında bir belediyecilik sergilemek zorundadır. Yeni dönemde sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmete veriyoruz. Bu nedenle imkanlar doğrultusunda sosyal ve kültürel alanlarda da ilçemize hizmet etme gayreti içindeyiz. Şimdi de çok anlamlı bir yarışmayla gençlerimizin kitap okuma alışkanlığını genişletmek istiyoruz. Şimdiden tüm gençlerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

        Başkan Hakan ve beraberindekiler, daha sonra öğrencilere kitap dağıttı.

        (Yİ-MSA-Y)

        27.03.2017 15:22:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler