Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Savcı Sayan, Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - Dilovası Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferansa, Savcı Sayan konuşmacı olarak katıldı.

        Dilovası Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferans Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Düzenlenen konferansa Savcı Sayan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, ilçe yönetimi, SKM yönetimi, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Bu sistemle ilgili kafamıza takılan soruları, bilmemiz gereken konuları işin ehillerinden, işin üstatlarından öğrenmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. 16 Nisan'da da milletimizin evetleriyle taçlandıracağı bir sistem değişikliğiyle Türkiye'de çok daha güzel ve çok daha müreffeh yarınlara kavuşacağımızın farkındayız. Bu konuda toplantılar düzenlemenin, istişareler yapmanın ve hele hele alanında uzman ehil kişilerin bizleri aydınlatmalarının çok çok önemli olduğunu biliyor ve bugün burada bizleri fikirleriyle aydınlatacak olan Savcı Sayan'a teşekkür ediyorum" dedi.

        Başkan Toltar'ın ardından "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferansı için mikrofonun başına geçen Savcı Sayan, "Bu bir ülke meselesidir. Hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Hepimiz bu sorumluluğun bilinciyle çalışmalıyız. Bizde elimizden geldiğince ülkemizin her yerini dolaşarak halkımıza doğruları anlatmaya ve yeni anayasa için Evet dedirtmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız için çalışıyoruz, geleceğimiz için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

        Bu bir var olma seçimidir diyen Sayan, "Bu ülkenin Avrupalılar tarafından nasılda kuşatılmak istendiğini hepiniz görüyorsunuz. Türkiye'yi nasıl yok etmek istediklerini görüyorsunuz. Asıl meselenin bir seçim meselesi olmadığını her gittiğimiz yerde anlatıyoruz. Bu bir var olma, yok olma mücadelesidir. Hepimizin farklı siyasi tercihleri olabilir ama başka ülkemiz yok. Bir gecede bu ülkenin bir Suriye olmaya yakın olduğunu, bir gecede bu ülkenin bir Mısır olaya çok yakın olduğunu gördük. Bombaları gördük" ifadelerini kullandı.

        Konuşmasına devam eden Sayan, "Dışarıdaki Almanyalılar, Hollandalılar, Fransızlar, Belçikalılar, Avusturyalılar bunlarla birlikte içimizdeki Almanları, Fransızları, Hollandalıları gördük. Bu normal bir seçim olsa evet ya da hayır çıkar bizde gereğini yaparız. Ancak Almanya ya ne oluyor. Hollanda ya ne oluyor. Niye böyle çıldırmışlar niye saldırıyorlar. Bunları iyi görmek lazımdır. Birde bunlara ek olarak Kılıçdaroğlu. Allah ıslah etsin. Ben bir dönem CHP'de siyaset yaptım. O dönem Kılıçdaroğlu bir dönemde benim altımda çalıştı. Ben onun kafasının ne kadar boş olduğunu biliyorum. Referandumla ilgili söylediği bütün her şey yalan. Neymiş efendim tek adam olacakmış, diktatör olacakmış. Ya bu ülkeyi son 15 yıldır kim yönetiyor ya. Tayyip Erdoğan yönetiyor" dedi.

        Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar ifadelerini kullanan Sayan, "Oyun çok büyük. Bu ülke 90 yıldır sürekli seçim yapıyor. Birlileri geliyor birileri gidiyor. İktidar oluyor, koalisyon oluyor. Barajın altında kalıyor. Üstüne çıkıyor. Bunların hepsi demokratik ülkede olabilecek şeyler. Bu halk yıllardır istediğini seçmiştir. İstediğini göndermiştir. Biz bunları içimizde yaşarken Avrupa'ya ne oluyor. Bu "Evet" olayı sizi neden bu kadar ilgilendiriyor. İşte bunları açıkgözle görmeliyiz. Bunlar Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Bunlar Erdoğan'dan neden korkuyorlar. Yapılan yatırımlardan dolayı. Yapılan yatırımlarla büyüyen güçlenen Türkiye'yi istemiyorlar. İşte Erdoğan bunları yapıyor. Onun için istemiyorlar. Ve içerdeki hainlerle Erdoğan'ı yok etmek istiyorlar. İşte biz büyük Türkiye'nin istikrarlı Türkiye'nin yoluna devam etmesi için evet demeliyiz" şeklinde konuştu.

        Savcı Sayan'ın konferansının ardından davetliler bol bol Sayan'la günün anısına hatıra resmi çektirdiler.

        (KK-RFK-Y)

        27.03.2017 16:15:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler