Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan Gevaş'ta

        (Fotoğraflı)

        Yusuf İdiz

        VAN (İHA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van'ın Gevaş ilçesini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

        Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve AK Parti İlçe Başkanı Bedirhan Erdem'in de katılımıyla mahalleleri gezen Orhan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatıp soruları cevapladı. İlk olarak Yemişlik Mahallesine giden Orhan ve beraberindekiler, taziye evinde vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra Bağlama, Kurultu, Aydınocak, Timar ve Dokuzağaç mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Orhan, önce sorunları dinledi. Sorunların tamamının çözülebilir olduğunu belirten Orhan, belediyeye ait sorunların Başkan Hakan tarafından, diğerlerinin ise kendisinin takip edeceğini söyledi. AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Bedirhan Erdem'in selamlama konuşmasından sonra halka hitap eden Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Birlik ve beraberlik için çalışmamız lazım. Türkiye bir değişimden geçiyor. Bu saatten sonra yüzde 50+1 oy alamayan hiç kimse bu ülkede iktidar olamayacak. İşte şer güçlerinin de korkusu budur. Bu milletle barışık olmayan hiç kimse iktidar olmayacaktır. Bu seçim geleceğimiz için çok önem arz ediyor. Vatandaşlarımız bunu muhasebesini en iyi şekilde yapıyordur" dedi.

        Nisan ayında yapılacak referandum sürecini değerlendiren Orhan ise, "Nisanda hep birlikte güzel yarınlar için 'evet' diyeceğiz. Öncelikle biz birilerinin dediği gibi 'tek adam' seçmiyoruz. Aslında biz tek adamlığı ortadan kaldırıyoruz. Darbeyle gelen Kenan Evren tarafından kullanılan zırhı kaldırmak için 'evet' diyoruz. Şu an Cumhurbaşkanını yargı denetleyemiyor, meclis denetleyemiyor. Çünkü 12 Eylül Anayasası yapılırken halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanının başa geleceğini asla düşünemediler. Şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yetkilere sahip, ama istismar etmiyor. Size doğruları anlatmak için buradayım. Kafanıza takılan bir şey varsa söyleyin, açıklamasını yapayım. 15 senedir bir liderimiz var. Bu lider öyle bir lider ki, devlet adına Kürtlerden özür dileyen bir lider. İnanıyorum ki Kürtler, Türkler birbirilerine kenetlenerek 16 Nisan'da sandıklardan yüzde 70 evet oyu çıkaracak. Milletin doğrudan yüzde 50+1 oyunu alabilen kişi hükümeti kuracak. Yüzde 50+1 demek; Kürt'ten, Türk'ten, Arap'tan, doğudan, batıdan, sağcıdan, solcudan, kapalıdan, açıktan, Alevi'den, Sunni'den, toplumun çoğunluğundan muvafakat almak demektir. Bu muvafakatı alabilen lideri toplum benimsemiş demektir. Bu oyu alamazsa, toplumdan kabul göremez. 5 yıl sonra da sandıkta seçtiği Cumhurbaşkanının icraatlarını denetleyecek, beğenmediyse başka birini seçebilecek. Bunun neresi tek adam" şeklinde konuştu.

        Gittiği her mahallede kadınlarla da bir araya gelen Orhan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onlara da anlattı. Orhan, vatandaşlar tarafından yöneltilen sorulara cevap verip sorunları ise tek tek not aldı.

        (Yİ-MSA-Y)

        27.03.2017 16:20:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler