Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ceylan: "Pek okumayı seven bir toplum değiliz"

        (Fotoğraflı)

        Halil Dağ

        TEKİRDAĞ (İHA) - 27 Mart Kütüphaneler Haftası Töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Maalesef biz Türk toplumu olarak, pek okumayı seven bir toplum değiliz. Okuma yerine direkt olarak görsel veya işitsel bir takım etkilerle bilgilenme yoluna gidiyoruz" dedi.

        Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen 27 Mart Kütüphaneler Haftası törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt'un yanı sıra çok sayıda, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

        "Okuma yerine direkt olarak görsel veya işitsel bir takım etkilerle bilgilenme yoluna gidiyoruz"

        Törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Kütüphane haftasının aklımıza ilk getirdiği şey, kitap. Kitaptan da bizi çağrıştıran konu okuma alışkanlığı. Maalesef biz Türk toplumu olarak, pek okumayı seven bir toplum değiliz. Okuma yerine direkt olarak görsel veya işitsel bir takım etkilerle bilgilenme yoluna gidiyoruz. Buda gerçekten bizim okuyarak edindiğimiz, bilgiyi ve tecrübeleri çok çok gerisinde kalıyor. Bu nedenle gerek okul çağında, gerekse tüm yaşamımız boyunca okumaya, kitapla haşır neşir olmaya çok çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinde en çok kitap okuyan vatandaşlara ve kitap haftası konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinde en çok kitap okuyan öğrencilere de ödül verildi.

        (HLD-MEF-Y)

        27.03.2017 16:59:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler