Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da Ufka Yolculuk Sınavı'na 7 bin 500 kişi katıldı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Server Gençlik ve Spor kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ufka Yolculuk Meal Yarışması tamamlandı.

        Bu yıl 5'incisi düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Adana ayağını Adana Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirildi.

        Bu sene rekor katılıma ulaşan yarışmaya Türkiye genelinde 586 bin 600 kişi, Adana'da ise 12 bin 870 başvuru yapıldı.

        Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması sınavının bu yıl beşincisinin düzenlendiğini söyleyen Adana Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Koordinatörü Kubilay Özdemir, "Bundan 5 yıl önce başlayan bu yolculuk her yıl katlanarak büyümekte ve büyük bir teveccühle karşılanmaktadır. Bu senenin yarışma konusu Kur'an-ı Kerim Meali üzerine olmuştur. Yarışmamız 81 ilde, yaklaşık 853 ilçede ve birçok cezaevinde huzurlu ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu sene yarışmamıza Türkiye genelinde 586 bin 600 kişi ve ilimizde 12 bin 870 kayıt yaptırmış ve başvuru sahiplerinin büyük çoğunluğu sınava katılmıştır. Adana ilimizdeki katılım oranı her seneye göre daha da yükselerek 7 bin 500 katılımcı ile son beş yılın rekor seviyesine ulaştı. Adana merkez ilçeleri başta olmak üzere 15 ilçede ve 93 okulda yapılan sınavda 550 civarında gözetmen görev almış, ayrıca okulların yanında 5 cezaevinde de sınavımız gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

        Ödül töreni mayısta

        Türkiye genelinde 46 kişiye Umre ödülü verdiklerini belirten Özdemir, "Yarışma neticesinde başarılı katılımcılara verilen umre hediyesinin yanında, bu yıl bir yarışmacımıza da Müslüman ülkelerinden herhangi birine seyahat hediye edilecek ve ilk 10'a giren yarışmacılarımıza her kategoride altın, para ve çeşitli ödüllerimiz olacak. Yarışmamız Türkiye genelinde ÖSYM sisteminde çoktan seçmeli test usulüne göre yapılmıştır. Yarışma sorularının cevabı 1 Nisan 2017 Pazartesi günü itibariyle 'ufkayolculuk.com' web sitesinden yayınlanacak ve 22 Nisan itibariyle de kesin sonuçlar açıklanmış olacak. ''Ufka Yolculuk'' cennet yolculuğuna çevirdiğimiz tamamen gönüllülerce organize edilen bir yarışmadır" diye konuştu.

        Özdemir ayrıca yarışmanın bu sene Kur'an-ı Kerim Meali konusunda yapıldığı, yarışmacıların, 'Feyzü'l-Furkan Kur'an-ı Kerim Meali - Hasan Tahsin Feyizli', 'Kur'an-ı Kerim Meali - Türkiye Diyanet Vakfı', 'Kuranı Hakim ve Meali Kerim - Hasan Basri Çantay' ve 'Kur'an-ı Kerim Meali - Ömer Nasuhi Bilmen' kitaplarından herhangi birisinden sorumlu tutuldukları bilgilerini verdi.

        Server Gençlik ve Spor kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ufka Yolculuk Meal Yarışması "A kategorisi (6-10 yaş arası), B kategorisi (10-14 yaş arası), C kategorisi (14-19 yaş arası), D kategorisi (19-30 yaş arası), E kategorisi (30 yaş üstü), F kategorisi (ihtisas), H kategorisi online ve İngilizce kategorisi olmak üzere sekiz kategoride, çoktan seçmeli test usulünde gerçekleştirildi.

        (ELF-Y)

        28.03.2017 09:25:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler