Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        13. Uluslararası Kar Film Festivali başladı

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlemiş olduğu "13. Uluslararası Kar Film Festivali" başladı.

        Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Erçişli'nin açılış konuşmasıyla başladı. Erçişli, Kar Film Festivalinin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yenilikleriyle, mesajlarıyla hem akademik camia hem de öğrenciler için dolu bir program olacağına vurgu yaparak, "Festivalde Darbe ve Demokrasi başlığının seçilmesi ise ayrı bir önem taşımaktadır. Ülkemizin ve milletimizin son yıllarda, özellikle 15 Temmuz Darbe Kalkışması sürecinde yaşadığı elim hadiseler malumunuzdur." diye konuştu.

        Kar Film Festivalinin ilk çoban ateşinin yakılmasından bugünlere gelmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür eden İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Besim Yıldırım, "Farklı kategorilerde birçok filmin yarıştığı festivalimizde bu yıl 15 Temmuz'da yaşadığımız ihaneti unutturmamak, sanatla uğraşan gençlerimizin dikkatini bu olaya çekmek için, ülkemizin tarihinde birer kara leke olan darbeler konusunu tema olarak belirledik. Tabii bu vesileyle de 15 Temmuz şehitlerimizi ve vatanımızın her köşesinde terörle mücadele ederken şehit düşen güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz." dedi. Açılış konuşmalarının ardından program Rıdvan Adede konseri ile devam etti.

        Üç gün devam edecek olan programın ilk gününde "Türk Sinemasında Darbe Teması" söyleşisiyle Yönetmen İsmail Güneş konuk olacak.

        (ERZ-AA-Y)

        28.03.2017 11:24:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler