Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir'de, Dünya Tiyatro Günü etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Tiyatro Külliyen ekibinin 'Ziyafet Sofrası' isimli oyunu sergilendi.

        Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce sosyal etkinlikler kapsamında Akşehir Kültür Merkezinde Tiyatro Külliyen ekibinin 'Ziyafet Sofrası' isimli oyunu sergilendi. İki seans halinde sergilenen oyun gündüz seansında öğrenciler için akşam seansında ise yetişkinler için sergilendi. Yoğun ilginin olduğu tiyatronun akşam seansına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Osman Nuri Topbaş'ın eserinden Ayşe Şahinboy tarafından uyarlanan oyunda soğuk bir kış günü yolu Dergaha düşen iki sarhoşun, Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal'in hikayesi ele alınıyor. Karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta manevi bir ziyafetle karşılaşan Kemaller, yeni bir yaşamı tanımaya başlarlar. Ne var ki ön yargılar ve çekinceler, yılların verdiği alışkanlıklar ve bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişim de komik olaylara sahne olur. Komedi tarzındaki oyunda izleyiciler keyifli saatler geçirdi.

        Oyun sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, oyunculara teşekkür ederek tiyatro ekibine bir plaket takdim etti.

        (CF-AH-Y)

        28.03.2017 11:31:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler