Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Spor spikeri Emre Tilev'den öğrencilere tavsiyeler

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece'de düzenlenen söyleşide öğrencilere tavsiyelerde bulunan spor spikeri Emre Tilev, "Kendimizi iyi analiz etmemiz gerekiyor. İlk aşama ne iş yaptığınızı düşleyin, nasıl bir eğitim alacaksınız onu hesaplayın, beklentilerinizin neler olduğunu bilin, size değer katan insanların ellerinden tutun o zaman mutlu olacaksınız" dedi.

        Küçükçekmece Belediyesinin, okul söyleşileri kapsamında düzenlediği "Geleceğe Hazır Mısın?" isimli söyleşide konuşan spor spikeri Emre Tilev, öğrencilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. Küçükçekmece Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen programda Tilev, sürekli gelişen teknolojinin hayatımızdaki önemini anlattı.

        "Mutlu olmadığınız sürece üretemezsiniz''

        Gençlerin kendilerini geliştirirken dikkat etmesi gereken konulara değinen Tilev, "Kendimizi iyi analiz etmemiz gerekiyor. İlk aşama ne iş yaptığınızı düşleyin, nasıl bir eğitim alacaksınız onu hesaplayın, beklentilerinizin neler olduğunu bilin, size değer katan insanların ellerinden tutun o zaman mutlu olacaksınız. Mutlu olmanız bizim için en önemli kaynaklardan biridir. Mutlu olmadığınız sürece üretemezsiniz. Sizler hayatta neyi yapmayı istiyorsanız, ona koşun ve onu kucaklayın. Eğer başkalarının hayatını yaşarsanız bu sizi mutsuz edebilir o yüzden kendi hayatınızı yaşayın. Hayatı keşfedin, araştırın ve kendinizi iyi analiz edin'' diye konuştu.

        "Siz gençler, bizi biz yapacaksınız''

        Başarılı olmanın altında yatan sebeplerden de bahseden Tilev, "Hayatınızda 3 şeyi yaparken dikkat etmeniz gerekiyor. Geçirdiğiniz zaman, atılan taş ve en önemlisi ağzınızdan çıkan kelimeler. Eğer kendinize yatırım yaparsınız hep siz kazanacaksınız. Eğer kendinizi değerli hissederseniz ve bu yolda adımlar atarsanız hep siz başarılı olacaksınız. Eğer kendinizi doğru noktalara taşırsanız hep biz başarılı olacağız. Çünkü siz gençler, bizi biz yapacaksınız. Bizler de daha büyüyen daha farklı ve daha güçlü bir yapıyla herkesin karşısında dimdik duracağız. Bugün bizim için en önemli şey doğru şeyleri anlayıp algılayabilmek, sosyal yapıya doğru bakabilmektir. Ayrıca, hayatınızın odağına koyduğunuz sosyal medya sizi siz yapma öğesinden uzaklaştırıyor. Sizle ilgili bütün verileri farklı noktalara taşıyor'' dedi.

        "Hayallere, hayal kurarak koşamazsınız''

        Gençlere tavsiyelerde bulunan Tilev, "Atalarımızın medreselerinin duvarlarında 'Burada hiçbir balığı uçmayı, hiçbir kuşu da yüzmeye zorlamayız' yazıyor. Yani yeteneklerinizi fark edin ve bu yetenekleri geliştirecek hamleler yapın. Farklı olun, farklı bakın. Çünkü farklı bakıp, farklı olabilme yapısının içersinde olmak zorundayız. Bu hayatta bir yola giren onun getireceklerini de seçer. Hayallere hayal kurarak koşamazsınız. Eksiklerinizi görün ve gelişiminize katkı sağlamak için neler yapabilirsiniz bunları düşünün. Eğer yanlış yapmaya hazırlıklı değilseniz, hiçbir zaman orijinal bir şey bulamazsınız'' dedi.

        Program sonunda Tilev, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

        (HB-HA-Y)

        28.03.2017 11:45:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler