Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DHT'nin yeni oyunu 'Baş Belası' seyirci karşısına çıktı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun (DHT) yeni oyunu 'Baş Belası', 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde seyirci karşısına çıktı.

        Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü yeni bir oyunla kutladı. Sam Bobrick'in yazdığı ve Ekin Tunçay Turan'ın dilimize kazandırdığı 'Baş Belası' oyunun ilk gösterimi, Yeşilpark Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Oyuna Döşemealtılı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Oyundan önce, her 27 Mart'ta okunan geleneksel tiyatro bildirisini, yönetmen Murat Sarı seslendirdi.

        Sinir bozucu bay Steckler

        Özel bir psikiyatri kliniğinde geçen oyun, sinir bozucu bir insan olan Ethan Steckler'in, karı-koca psikiyatrist Dr. Wells ve Dr. Gates'le terapi seansları esnasında geçiyor. Sırayla her iki doktoru da çileden çıkaran Steckler, aslında ustaca kurguladığı oyunla hasıraltı edilmiş gerçekleri su yüzüne çıkarıyor. Oyunda Ethan Steckler rolünü Murat Ercanlı üstlenirken, psikiyatrist karı-kocayı Yaşar Aydınlıoğlu ve Tuğçe Akat canlandırıyor.

        Ayakta alkışlandı

        27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde DHT'nin ilk gösterimine gelen Döşemealtılı sanatseverler, Baş Belası'nı ayakta alkışladı. Oyunun bitiminden sonra sahneye çıkan yönetmen Murat Sarı, böylesine cesur bir oyunu Döşemealtı'nda sahnelemiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

        Oyunu izleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de "Döşemealtı dev yatırımlarıyla, yollarıyla, tesisleriyle olduğu kadar sanatsal etkinlikleriyle de çağ atlıyor. Tiyatromuz çok güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Tüm ekibi, emeği geçen herkesi kutluyorum. Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun" dedi.

        Başkan Genç ve oyuncular, daha sonra 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel olarak sahneye getirilen pastanın mumlarını üfledi. Ardından DHT ekibi ve sanatseverler fuayede düzenlenen kokteyle katıldı.

        (SÇ-SÇ-Y)

        28.03.2017 12:04:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler