Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eşyoder'den 'Kütüphaneler Haftası'nda şiir ve türkü şöleni

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)'ne üye şairler, 'Kütüphaneler Haftası'nı 'şiir ve türkü şöleni' ile dernek binasında kutladılar.

        EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, şiir ve türkü şöleniyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Kütüphaneler Haftası nedeniyle şairlerimiz şiir yazdılar ve bu şiirleri sıra ile okudular. Ozanlarımızdan Arif Çayır, Tahsin Genç, Hasan Bakırcı kendi besteledikleri türküleri söylediler. Derneğimizin kütüphanesinde; Eskişehir'i tanıtan ve Türk Halk Edebiyatı ile ilgili kitaplar, ansiklopediler, romanlar, şairlerimizin yazdığı şiirler ve yazarlarımızın yazdıkları romanlar, anılar bulunmaktadır. Şairlerimiz, yazarlarımız ve ozanlarımız derneğimizde oluşturduğumuz kitapları okuyarak ve okuduklarından esinlenerek şiirler yazıyorlar, türküler söylüyorlar. Bu kitapların oluşturulması yürekten geldiği için, başka yüreklere ulaşabilmektedirler. Şair ve ozanlarımız; şiir ve türkü etkinliklerimiz içerisinde, günümüzün gelişen teknolojisi nedeniyle kaybolmakta olan değerlerimizi de canlandırmaya çalıştırmaktadırlar. Şairler ve ozanlar arsında birlik ve beraberlik duygusu; şairler ve ozanlar arasındaki iletişimi, mutluluk ve verimliliği artırmaktadır. Özlediğimiz ve hedeflediğimiz anlamda bilgi toplumunu meydana getirebilmenin yolu ise; eğitime, bilime ve araştırmaya şair ve ozanlarımızla birlikte, birinci derecede önem vermekten geçmektedir" diye ifade etti.

        (İHA-Y)

        28.03.2017 13:00:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler