Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Asya'dan referandum çalışmaları

        - Referandum çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Feyat Asya:

        - "16 Nisan Türkiye için bir dönüm noktasıdır"

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

        Gece-gündüz çalışmalarını sürdüren Başkan Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve parti mensupları ile birlikte ilçe, belde ve köylerin yanı sıra çarşı pazar gezerek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kazanımlarını anlatıyor. Her gün farklı programlarla hareket eden Başkan Feyat Asya ve partililer, toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye özen gösteriyorlar. Korkut ilçesindeki kamu kurumlar ve ilçe sakinlerini ziyaret ederek çalışmalara başlayan Başkan Asya ve beraberindekiler, ardından merkezde Orman İşletme Müdürlüğü, 1 Nolu Sağlık Ocağı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ziyaret ederek personellerden destek istediler.

        Daha sonra vatandaşların yoğunlukta olduğu alışveriş merkezlerini ziyaret eden Başkan Asya ve partililer, yeni sistemin önemini anlattılar. Kahvehanelere yapılan ziyaretler sırasında vatandaşlara hitap eden Başkan Asya, şer güçlerinin Türkiye'ye karşı oldukları bugünde bir ve beraber hareket etmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yeni sistemin ülkeyi çok daha ileriye taşıyacağına vurgu yapan Başkan Asya, bunun ancak milletin gücü ile gerçekleştirileceğini ifade etti.

        16 Nisan'da yapılacak olan referandumun siyasi bir tercih olmadığını kaydeden Başkan Asya, "Batı ülkelerinin bir araya gelerek Türkiye'ye karşı ortak hareket etmesi, bu referandumdan 'evet' çıkması için en büyük gerekçedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi o kadar önemli bir sistem ki bunlar ittifak ederek şiddetle karşı çıkıyor. Aynı şekilde ülke içindeki şer güçleri de bunlarla birlikte hareket ediyor. Şahit olduğumuz bu durum karşısında gereken tepkiyi göstermeliyiz. Neden evet dediğimizi bilmemiz gerekir. Şer ittifakına karşı güçlü bir 'evet' çıkararak bu sistemin hayata geçmesini sağlayalım. 16 Nisan Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Gelin bu ülkenin istikbalini biz belirleyelim" dedi.

        AK Parti'nin kuruluşundan beri birçok badire atlattığını belirten Başkan Feyat Asya, "2002 yılından bugüne kadar her yıl partimiz ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önü kesilmek istendi. Karanlık güçler, sürekli değişik yöntemlerle bu ülkeyi bertaraf etmenin yollarını aradılar. Ancak sizlerin ve annelerin duası ile bunlar emellerine ulaşamazken, partimiz ve liderimiz ülkemizi daha da ileriye taşımaya devam etmiştir. Sizlerin desteği ile ülkemiz şu an Ortadoğu'daki Müslümanların ve dünyanın herhangi bir yerinde zulme maruz kalan mazlumların umudu olmaya devam etmiştir. 15 yılda sekiz tane seçim geçiren bir hükümetin normalde yıpranması lazım. Ancak gücünü milletten alan iktidarımız, her seferinde daha da güçlenerek bu ülkeye hizmet etmeye devam etmiştir. Şimdi de vatandaşlarımızın takdirine sunulan bir sistem hayata geçiriliyor. Bu, ülkemizin istikrarı için önemlidir. Ben şahsen halk oylanmasına sunulan 18 maddeyi bir vatandaş olarak detaylı bir şekilde inceledim. 'Hayır' demek için hiçbir gerekçenin olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Bugün 'diktatörlük geliyor' diyerek ortalığı bulandırmak isteyenlerin buna gerekçe olarak gösterebilecekleri hiçbir madde yoktur. Aksine sorgulanabilir, denetlenebilir ve istikrarlı bir yönetim anlayışına sahip olacağız. Dolayısıyla şer ve nifak güçlerinin söylemlerini umursamayın. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber güçlü Türkiye'nin adımını atacağız. Allah'ın izniyle Muş'tan rekor bir 'evet' ile bu sisteme gereken desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

        (NA-MSA-Y)

        28.03.2017 13:35:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler