Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Türel, otogar taksi esnafıyla buluştu

        - Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel:

        - "Taksi duraklarını yenileyeceğiz"

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezindeki taksi duraklarını daha çağdaş, modern ve konforlu hale getireceklerini söyledi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Otogarında hizmet veren taksi esnafı ile bir araya geldi. Taksi esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Türel, yeni otogar projesini ve hizmetlerini anlattı, referandum süreciyle ilgili konuştu. Antalya'nın çok hızlı değiştiğine dikkat çeken Başkan Türel, "Çok eskilere değil daha 2000'li yılların başındaki fotoğraflar ile bugünkü fotoğrafları aynı yerden çekerseniz çok daha farklı görünümler ifade ediyor. Bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerliyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu muasır medeniyet çizgisine hem ülkemizi hem Antalyamızı, yaklaştırmak için gece gündüz gayret ediyoruz. Bütün gayretlerimizin bir tek nedeni var o da sizlerin memnuniyeti. Değişime adaptasyon zordur. Şehir değişiyorken, alışkanlıklarımızdan vazgeçmek bazen bizi sıkıntıya sokabilir ama zamanla görülüyor ki yeni şartlara uyum gösterdiğinizde eskiye göre çok daha kolay imkanlar bulabiliyorsunuz. İşte bu kapsamda, Antalya'da otogarımızın da yenilenmesi ve taşınması elbette ki önemli projelerimizden bir tanesi" dedi.

        Yeni Otogar Projesi

        Yeni Otogar Projesi ile ilgili taksi esnafının yalanlarla kandırılmak istendiğini belirten Başkan Türel, "Biz ne zaman bir şeyler yapmaya kalksak bir sürü yalan iftira ile provokatörler sahne alıyor. Şimdi size de, 'İşte bittiniz. Siz artık ekmeğinizden de oldunuz' yalanlarını söylüyorlar. Türkiye'de ilk defa eski stadyumu yıkarak AVM yapmayan, açık park yapan tek belediye başkanı benim. Bütün eski stadyumların yerlerine hep AVM'ler yapıldı. Bugüne kadar beni oraya AVM yapacak diye hep suçladılar. Bu iftiracılar o kadar cüretkar. Tabi onlar şimdi toz oldu gitti. Şimdi o suçlamaları yapanlar nerede kaçacak delik arıyor. Çünkü biz orayı tamamen halka açık bir park ve kent müzesi yapıyoruz. 100. Yıl Stadyumu'nu yapıyorken de bu iftiralara maruz kaldım. Oradaki kapalı spor salonu yapıyorken de bu iftiralara maruz kaldım. Akıllı kart uygulamasını ilk dönemimde başlatıyorken de bu iftiralara maruz kaldım."

        Yenisi bitmeden tahliye olmayacak

        Büyüyen Antalya'nın ihtiyaçlarına cevap vermek üzere otogarın yenilemesinin ve taşınmasının söz konusu olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, "Hiç merak etmeyin. Yeni otogar bitmeden sizi buradan hiç kimse çıkartamaz. Zaten ihale şartımıza da bunları koyuyoruz. Yani burada bir proje geliştirecekse yetkili firma önce yeni otogarı bitirecek ondan sonra burası tahliye olacak. Ve sizin burada haklarınız neyse aynen yeni otogara taşınacaksınız. Ne araya yeni bir arkadaş koyarız ne aradan bir arkadaşı çıkartırız. Ha ben gitmek istemiyorum diyen varsa o sizin takdiriniz, ona biz bir şey diyemeyiz. Gitmek isteyen bütün arkadaşlarımızı yeni otogara taşırız. Bu senelerce bu işe burada emek vermiş bütün esnaf kardeşlerimin anasının ak sütü gibi helaldir" diye konuştu.

        Otogar taksici esnafından kafa karıştırmak isteyenlere itimat etmemelerini isteyen Türel, "Bizim ağzımızdan çıkana itimat edin. Çünkü bugüne kadar Allaha şükürler olsun ne söz verdiyse yapmış bir belediye başkanı olmanın onuru ile sizlerin huzurundayım" ifadesini kullandı.

        Durakları yenileyeceğiz

        Şoförler ve Otomobilciler Odası'yla Antalya merkezdeki taksi duraklarının yenilenmesi projesi hazırladıklarını kaydeden Türel, "Çok daha çağdaş, modern, konforlu, taksici esnafının ihtiyacını gören bir taksi durağı yenilemesi çalışması yapacağız. Artık yıkıntı, döküntü o barakalardan oluşan o taksi duraklarını da inşallah Antalya'da tarihe kavuşturacağız. Yeni Otogar'da sizlere 5 yıldızlı otel konforunda size durak yapacağız. Sizlerin gece nöbetlerinde gerektiğinde istirahat edebileceğiniz, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz modern fevkalade bir durak inşa edeceğiz" dedi.

        Hayır'la işimiz yok

        Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın kendisine güzel bir teklifte bulunduğunu anlatan Başkan Türel, "Dedi ki 'biz burada turizm tur rehberi çalıştırmak istiyoruz. Hem de sigortalı çalıştıralım.' Madem bizden böyle bir şey istendi biz niye buna hayır diyelim ki. Ne gereği yapılacaksa yaparız çalıştırsınlar. Arkadaşlar biz özde esnaf dostuyuz sizin kötülüğünüz için hiç bir şey yapmayız. Biz gece gündüz size nasıl faydalı oluruz sizlere nasıl faydalı hizmetler sağlarız onunla yatıp onunla kalkıyoruz. Bizim hayır'la işimiz yok" şeklinde konuştu.

        Güçlü Türkiye istemiyorlar

        16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili sandık başına gidileceğini hatırlatan Başkan Menderes Türel, "18 maddeyi birçoğumuz okumuştur. Sadece birkaç küçük hususa değinildiğinde bu meselede neyin ne olduğu çok net anlaşılıyor. Biz evet için uğraşıyor iken 15 senedir bu ülkeyi kalkındırmak geliştirmek için çok önemli mesafeler kat ettiren Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız evet kampanyaları düzenliyor iken Almanya'sı Hollanda'sı İsviçre'si topu birden çıktı hayır kampanyası yaptı. Size ne oluyor. Biz senin memleketinde bir seçim olduğunda evetti hayırdı uğraşıyor muyuz? Ama dert o değil, dert bu ülkeyi senelerce uzaktan kumanda ile idare etmişler. Şimdi direksiyonun başında millet var, bunlar acaba yeniden uzaktan kumanda ile idare edebilir miyiz onun derdinde. Tren kaçıyor farkındalar. Artık Türk milleti hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyerek 15 Temmuz'da destan yazarak o direksiyonun başında dimdik duracağını gösterdi. Bundan sonrada gösterecek Allah'ın izni ile. Onlar biz çok gelişmiş ülke olalım, çok güçlü bir ülke olalım, çok zengin bir ülke olalım diye mi hayır diyor? Öbür tarafta 40 senedir vatandaşlarımızın canına kasteden eli kanlı şerefsiz teröristler acaba biz çok güçlenelim diye mi hayır diyorlar."

        Freni patlamış kamyon gibiler

        Referandum maddeleri konusunda yalan ve iftiralarla halkın kandırılmaya çalışıldığını ifade eden Türel, şunları aktardı: "Neymiş, muhtarlıkları kapatacakmışız. Muhtarların maaşlarından sosyal haklarına kadar her şeyi Recep Tayyip Erdoğan döneminde Ankara'da ben bu işten sorumlu genel başkan yardımcısıyken, biz güçlendirdik. Her hafta Cumhurbaşkanımız külliyesinde, milletin evinde muhtarları milletin temsilcisi olarak ağırlıyor. Ama o kadar artık kuyruklu yalanlar ki, muhtarlıkları kapatacak demeye kadar cesaret edebiliyorlar. Dışişleri bakanımızın yanına giden Rus vatandaşlarımız evet çıkarsa bizim başımızı kapatacakmışsınız, bize Müslüman olun diye baskı yapacakmışsınız demişler. Bunları duyduğumuzda gülüyoruz. Aslında samimi söylüyorum ağlanacak halimize gülüyoruz. Ben de gülüyorum. Cumhurbaşkanımız Antalya mitinginde bunlar freni patlamış kamyon gibi gidiyorlar dedi. Vallahi freni patlamış kamyon gibi değil şanzıman, diferansiyel her şeyi dağıttılar gidiyorlar. Olacak iş değil."

        (SÇ-SÇ-Y)

        28.03.2017 14:00:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler