Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sulama sistemleri yeni sezona hazırlanıyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde sulu tarımda kullanılan sulama sistemleri bakımdan geçilerek yaz sezonuna hazırlanıyor.

        3 bin 500 dekar sulama alanına sahip olan Pazarlar ilçesinde Pazarlar Belediyesi Fen İşleri ekiplerince sulama sisteminin yıllık bakımları yapılarak sezona hazırlanıyor.

        Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, sulama sistemleri bakımı ile ilgili yaptığı açıklamada, "2017 yılı sulama sezonu başlamadan önce sulama sistemlerini bakımını yapıyoruz. Amacımız çiftçimizin ihtiyacı olan suyu sorunsuz bir şekilde ulaştırabilmektir." dedi.

        Sulama sezonunda problem yaşanmaması için bakım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Erdoğan, "3 bin 500 dekar sulama alanına sahip olan İlçemiz sulama göletinin sulama sistemlerinin yıllık bakımlarını yapıyoruz. Sulama sistemlerindeki patlak borular değiştiriliyor ve vanalar bakımdan geçiriliyor. Çiftçilerimizin yeni sezona sorunsuz girmesini ve sulu tarımının nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını istiyoruz. Üreticilerimizden beklentimiz sulama yaparken sorumlu davranmaları, salma ve kontrolsüz sulama yapmamalarıdır. Şunu bilmeliyiz ki; hiçbir kaynak sonsuz değildir. Kaldı ki; göletimiz kış ve bahar aylarındaki yağışlar ile dolmaktadır. Suyu iktisatlı kullanalım. Yeni sezonun tüm üreticilerimize bereketli geçmesini temenni ederim" dedi.(MB-EFE)

        28.03.2017 14:07:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler