Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uslu'dan 3 ilçeye doğalgaz müjdesi

        (Fotoğraflı)

        ÇORUM (İHA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar ilçelerinin 2019 yılında doğalgaza kavuşacağını açıkladı.

        Osmancık, Alaca ve İskilip'in ardından üç ilçenin daha doğalgaza kavuşacak olmasında verdiği desteklerden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'a teşekkür eden Uslu, "Bilindiği üzere kış mevsimi öncesi Alaca ilçemizi doğalgaza kavuşturduk. Bu yıl içerisinde de Osmancık ve İskilip ilçelerimiz doğalgaz kullanımına başlayacaklardır. Çorumgaz bu iki ilçemizde 2 Mayıs itibariyle abonelik hizmeti verilmeye başlanıyor" dedi.

        Çorum merkez ve 4 ilçeden sonra Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar ilçelerimizin de doğalgaz konforu ile buluşturulacağını dile getiren Uslu, "Çorum Merkez ve 4 ilçemize doğalgaz verilmesi için yaklaşık 68,5 Milyon dolarlık yatırım (250 milyon TL) gerçekleştirdik. Şimdi de mevcut Botaş Doğalgaz Boru Hatlarına uygun mesafede olan Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar ilçelerimiz programa alınıyor. 2019 yılı içerisinde her üç ilçemize de eş zamanlı olarak Doğalgaz ulaştırılarak temiz ve sağlıklı olarak ısınma, sıcak su temini ve mutfakta kullanımı sağlanacaktır. Doğalgaz hizmetinin Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar ilçelerimiz ile memleketimize daha iyi hizmetlere vesile olmasını dilerim" dedi.

        Uslu ayrıca, Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan'la görüşerek Kargı ve Bayat ilçelerinin de yaşayan nüfus olarak doğalgaz hizmetinden faydalanması gerektiğini belirterek, yatırım programına alınmasını istedi. Uslu, hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Botaş hem de dağıtıcı firma nezdinde girişimlerinin süreceğini ifade etti.

        (MMY-BÖ)

        28.03.2017 15:13:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler