Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitkamil ilçesinde "Bi Dünya Yeşil Orman" projesiyle yeni ormanlar kuruluyor

        - Projenin 14. etabında Arıl Mahallesi'ndeki 11 bin metrekare alan üzerinde 11 bin 250 adet fidan dikildi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil'de 14. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı oluşturulması amacıyla 11 bin 250 adet fidan dikildi.

        Arıl Mahallesi'nde oluşturulması planlanan 14. Etap Bi dünya Yeşil Ormanı için Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen törenle 11 bin 250 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Törene, AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet EyupÖzkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Başkan Yardımcıları, Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, vatandaşlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Tören öncesi Şehitkamil Belediyesi Minikler Halkoyunları Topluluğu tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu. İlgiyle izlenen gösteri büyük beğeni topladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ağaçlandırma ve yeşillendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

        "Öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak istiyoruz"

        Törende konuşan Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Göreve geldiğimiz andan itibaren özellikle bölgemizdeki ağaçlandırmaya katkı sağlamak adına her yıl Mart ve Kasım aylarında bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu organizasyonun adına da 'Bi Dünya Yeşil Kampanyası' dedik. Bu yapmış olduğumuz çalışmada özellikle öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak adına öğrencilerimiz ile birlikte bu kampanyayı gerçekleştiriyoruz. Diğer taraftan da Meclis Üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız, teşkilatımız ile birlikte ne kadar çok ağaç dikersek, o kadar hayır etmiş oluruz mantığıyla hareket ederek bu kampanyayı devam ettirmeye gayret gösteriyoruz" dedi. Dikilen fidanların büyütülmesi için de çaba harcadıklarını vurgulayan Başkan Fadıloğlu, "Bu fidanları diktikten sonra yaklaşık 2 yıl bu fidanlarımızın sulamasını yapıyoruz. Ormanın etrafını tel örgü ile çevirip 2 yıl bakımını yapıyoruz. Ağaçlar belli bir yetişkinliğe ulaştıktan sonra doğal ortamdaki gelişimine bırakıyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında boyumuzu aşan ağaçlarımız yetişti" ifadelerini kullandı.

        "Görev süremiz boyunca devam edeceğiz"

        Sadece şehir merkezine değil, şehir merkezinden uzak noktalarda da bu tür çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Fadıloğlu, "Seçtiğimiz yerler şehir merkezi olabildiği gibi köyden mahalleye çevrilen alanlar da oluyor. Arıl Mahallemiz gibi mahallelerde de boş bulduğumuz neresi varsa fidan dikim faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Görev süremiz boyunca bu faaliyeti sıkı şekilde devam ettireceğiz. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız bu yeşil alan için bize katkı veren, destek veren tüm katılımcılarımıza yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Program fidanların dikimi ile sona erdi.

        Şehitkamil Belediyesi tarafından yılda 2 defa olarak hayata geçirilen çalışmalar kapsamında son olarak Arıl Mahallesi'nde oluşturulması planlanan orman yaklaşık 111 bin metrekare alan üzerine kurulacak.

        (SD-Y)

        28.03.2017 15:55:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler