Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyabet okulunda eğitimler tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        Kasım Karadağ

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Osmaniye Devlet Hastanesinde verilen diyabet okulu eğitimlerinde, 3. katılımcı grubunun eğitimleri tamamlandı.

        Osmaniye Devlet Hastanesi Diyabet Okulu Sorumlusu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Kıdık ve Diyabet Okulu Eğitimcileri tarafından, Osmaniye Devlet Hastanesi servislerinde yatan Diyabet hastaları ile polikliniklerde tedavi ve takibi yapılan hastalardan oluşan 37 kişilik değişik yaş gruplarındaki hastalar yönelik eğitimlerin verildiği belirtildi.

        Diyabet okulunda gerçekleştirilen eğitimlerde, diyabet hastalığı, diyabetin oluşum mekanizması, tıbbi beslenme tedavisi, diyabette insülin dışında kan şekerini düzenleyici ilaçlar, diyabetin akut komplikasyonları, diyabetin kronik komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite ve hareketler, diyabetle yaşam ve insülin tedavisi konularında bilgi verildiği bildirildi.

        (KSM-Y)

        28.03.2017 16:29:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler