Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tahmazoğlu esnafla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) -Referandum çalışmaların sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, esnafla bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 16 Nisanda yapılacak olan Cumhurbaşkanı Hükumet Sistemi ve yeni anayasa için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şahinbey İlçesi'nde bulunan tüm mahalleleri ve alanları tek tek gezerek vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sistemini ve yeni anayasanın gerekliliğini anlatan Başkan Tahmazoğlu, halkın yoğun ilgisi karşısında duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Çalışmaların 16 Nisan gününe kadar etkin bir şekilde sürdüreceğini vurgulayan Tahmazoğlu, "Türkiye 16 Nisanda bir halk oylamasına gidecek. Bu, Türkiye'mizin siyasi ve ekonomik istikrarı açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Buradaki en önemli şey daha önce yaşanan siyasi istikrarsızlığı ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliği olacak. Bu sistemde halk Milletvekilini de Cumhurbaşkanını da kendisi seçecek. Yapılan seçim sonrasında da aynı gün hükümet kurulmuş olacak. Daha önce koalisyonlarla yönetilen ve geride kalan ülkemiz bu sıkıntısını ortadan kaldırmış olacak. Özellikle gençlerimize önemli imkânlar sunulacak 18 ile 24 yaş arasında 9 milyon gencimiz var. Bunlarında hukuki olarak önü açılmış olacak. Anayasa değişikliği ile yargımız tarafsız ve bağımsız hale gelecek. Yaptığımız ziyaretlerde de bu değişiklikleri anlatıyoruz ve vatandaşlarımızda EVET yönünde oy kullanacaklarını beyan ediyorlar. İnşallah 16 Nisanda halk oylaması büyük bir EVET ile kabul edilecek ve ülkemizin hem siyasi hem de ekonomik anlamda sıçrama yapmasına büyük vesile olacaktır" dedi.

        (SD-Y)

        28.03.2017 17:20:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler