Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili aydemir: 'üç aylar vahdet ve tevhid iklimidir'

        - Milletvekili Aydemir'den üç aylar mesajı

        - Aydemir: 'Nefsini mukaddeslerine adayan ecdada selam olsun'

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Üç aylar, ezel ahdine sadık, imanı ile tarif bulan yüce milletimizin vahdet ve tevhid ahdini yenileme, kardeşlik bağlarını güçlendirme, tek bayrak, tek, vatan, tek millet ve tek devlet sadakatini güçlendirme, birlik ve bütünlük içinde mukaddesatımızın manasına erişme demidir. Bizi bu kutlu vakte eriştiren yüce rabbimize hamdolsun' dedi.

        AYDEMİR'DEN ÜÇ AYLAR KUTLAMA MESAJI

        Recep, Şaban ve içinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesini bulunduran Ramazan ayını kapsayan Üç aylar ve Perşembe günü idrak edilecek olan Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Aydemir, bu mübarek iklimin taşıdığı iman ve maneviyat içinde herkes ve her kesimin kardeşlik saflarını sık tutması gerektiğine işaret etti.

        'AZİZ MİLLETİMİZ EZANI, BAYRAĞI, VATANI VE DEVLETİYLE İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

        Mesajında mütefekkir merhum Banarlı'nın, 'Vicdan dünyaları, inanma terbiyesiyle beslenmiş milletler için, milli imana, milli bütünlüğe inanmak bir vecibedir..Yüce milletimizin yeryüzünde kurduğu medeniyetlerin en büyük ve en devamlısı, milli kahramanlık faziletlerimizi, büyük bir dinin inanışıyla birleştirdiğimiz çağlarda kuruldu." tespitine yer veren Milletvekili Aydemir, 'Yüce Milletimiz, inanmış bir millet olduğunu, şanlı mazisinde olduğu gibi 15 Temmuzlarda da bir kez daha tarihe kaydetmiş, iradesinin, nefsini adadığı imandan kaynaklandığını göstermiştir. Aziz milletimiz yüksek terbiyesi, mukaddesatına bağlılığı, tarif edilemeyecek azamette destansı duruşuyla 2023'lere, 2053'lere, 2071'lere yürüyüşünü sürdürecek, inşallah bayrağı, vatanı ve devletiyle ilelebet payidar olacaktır' dedi.

        AKİF'İN: 'ŞEHAMET DİNİ, GAYRET DİNİ, ANCAK MÜSLÜMANLIKTIR' VURGUSU

        Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un: 'Şehamet dini, gayret dini, ancak Müslümanlıktır/Hakiki Müslümanlık en büyük bir kahramanlıktır/ Cebanet, meskenet dünyada sığmaz ruh-u islama/Kitabullahı işhad eyledim- gördün ya-davama/Görürsün hissedersin varsa vicdanınla imanın/Ne müthiş bir hamaset çarpıyor göğsünde Kur'an'ın' vurgularını paylaşan Milletvekili Aydemir, 'Merhum Akif iman hakikatine dikkat çekerek, imanıyla tebarüz eden yüce milletimizin aziz ecdadını, 'Çekinmezmiş şedaid yağsa, asla iktihamından/Zeminlerden ölüm fışkırsa dönmezmiş meramından/ Hakiki Müslümanlık en büyük bir kahramanlıktır/Demiştim ..İşte davam onların hakkında sadıktır.." ifadeleriyle tarif ediyor. Yüce milletimiz şanlı geçmişinde olduğu gibi, yakın geçmişimizde de bu şanlı duruşunu bir kez daha ortaya koymuş, imanıyla maruf bu millete vesayet zinciri vurmak isteyenler karşısında şanlı bir direniş sergileyerek, ecdad ruhunu muazzez kılmıştır. Bu, yüce milletimizin mukaddesatına sadakati, ecdadının manevi hasletlerine vefanın eseridir.' ifadesine yer verdi.

        ASIM'IN NESLİNE SELAM İLE

        Milletvekili Aydemir, 'Varlığını hakka adamış, canını hakka feda etmeye amade büyük milletimize kefen biçmeye çalışan hainler, Asımın neslinden, yine Akif'in ifadesiyle, 'Adam aldırmada geç git diyemem aldırırım/Çiğnerim çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım ' kararlılığı gösteren Asım Neslinden unutamayacakları bir ders almışlardır. Milletimizin imanı, her türlü dessaslığı, hileyi, şerri ve ihaneti yok edecek güçtedir. Üç ayların manası içinde, bu yüksek ruhun, bu aziz milletin hakkını bir kez daha teslim ediyor, milli irfan, vicdan, haysiyet ve irade karşısında saygı ve minnet hislerimizi yineliyoruz.' dedi.

        Milletvekili Aydemir, 'Yüce milletimizin Üç Aylarını ve bu kutlu iklimin başlangıcını ifade eden Regaib Gecesini tebrik ediyor, bu kutlu zamanın anlam ve ruhu içinde mukaddesat uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi, muazzez ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyor, yüce mevladan yüreğimizi Regaib Gecesinin manasında, ebediyen kardeşlik, vahdet ve tevhitte sabit kılmasını niyaz ediyorum. ' mesajını verdi.

        (ERZ-AT-Y)

        29.03.2017 09:09:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler