Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EHAD'dan "Hafızlar Bilgi Sistemi"

        SAMSUN (İHA) - Evrensel Hafızlar Derneği(EHAD) Samsun Şube Başkanı Dr. Selami Arslan, hafızlara sahip çıkılması ve hafızların Kur'an-ı Kerim hizmetlerinde aktif rol alabilmeleri amacıyla "Hafızlar Bilgi Sistemi" geliştirdiklerini söyledi.

        "Dünya Hafızlar Haftası" dolayısıyla açıklama yapan Dr. Selami Arslan, " 'Kur'an'ı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz' buyuran Allahü Teala, on dört asırdır Kur'an'ın tek harfine dahi dokunulmasına müsaade etmemiştir. Kur'an'ın tahrif edilmeden yayılıp yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü vardır. Kur'an'ın eşsiz sedası ve manasının nesillerden nesillere aktarılmasında büyük emeği olan hafızlar bir anlamda Kur'an'ın hamisidirler. Bu yüzden hafızlar; yaşayan ve yürüyen Kur'an olarak nitelendirilmişlerdir. Peygamberimiz(s.a.v), hafızları vahiy getiren meleklere benzetmiş ve cennette onlarla beraber olacağını müjdelemiştir. Sevgili Peygamberimiz İslam'ı tebliğe hafızları memur kılmış, üstün zeka ve kabiliyetleri sebebiyle elçilik ve valilik görevlerinde hafızlara öncelik vermiştir. Vefatlarında dahi önce onları defnetmiştir. Halifeler ve İslâm devlet reisleri daima bu alışkanlığı teşvik etmişlerdir. Osmanlı Devleti Kur'an'a duyduğu derin saygı ve hürmet neticesinde cihan devleti olmuş ve asırlarca Kur'an'ın bayraktarlığını ve muhafızlığını yapmıştır. Hafız olmak veya hafız yetiştirmek bütün Müslümanlar üzerine farzı kifayedir. Ayrıca hayır ve hasenatın en şereflilerinden birisidir. Receb-i şerifin ilk haftasının Dünya Hafızlar Haftası olması vesilesiyle tüm hafız ve hafıze kardeşlerimin haftasını kutluyorum" dedi.

        "Umre ödüllü kampanya"

        Dr. Selami Arslan açıklamasının devamında şunları söyledi: "Hafızlık, korunması bir ömür sürecek emek gerektirmektedir. Milletimizin nice fedakârlıklarla yetişmesine vesile olduğu hafızlar, hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra, hafızlıklarını muhafaza etmekte zorlanabilmektedir. Evrensel Hafızlar Derneği, milletimizin emeklerinin boşa gitmemesi, hafızlara sahip çıkılması ve hafızların Kur'an-ı Kerim hizmetlerinde aktif rol alabilmeleri amacıyla 'Hafızlar Bilgi Sistemi' geliştirmiştir. Geliştirilen sistemle; 'Hafızlar Bilgi Sistemi'ne kaydolan hafızlarla irtibata geçilmesi, hafızlıklarının korunmasına destek olunması, eğitim-öğretimlerine devam edebilmelerine, istihdamlarına ve kendilerini geliştirmelerine yönelik pek çok çalışmanın yapılması hedeflenmektedir. Umre ödüllü bu kampanyaya tüm hafız kardeşlerimin katılmasını istiyoruz."

        (SAM-SLH-Y)

        29.03.2017 11:53:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler