Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızılay, insanlığa umut olmaya çağırıyor

        - Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı:

        - "Milyonlarca insan, yaşamak ile ölmek arasında bir durumda yaşıyor"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Kuraklık başta olmak üzere iç savaş ve ekonomik sorunlardan kaynaklı ölümlerin her geçen gün arttığı Yemen, Güney Sudan ve Doğu Afrika ülkelerine yardım için harekete geçen Türk Kızılayı'nın, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla birlikte başlattığı kampanya ile ilgili Adana'da da hazırlıklar sürüyor.

        Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yaptığı açıklamada, "Yemen'in, Doğu Afrika'nın, Güney Sudan'ın Umudu Ol" sloganıyla yürütülecek kampanya ile açlıkla mücadele eden milyonlarca kişinin yaralarının sarılacağını belirtti.

        Kızılay'ın öncülüğünde, birçok kurum ve kuruluşun desteği ile gerçekleştirilecek kampanyanın hazırlıklarına Adana'da da başladıklarını ifade eden Saygılı, "Bu millet, nasıl ki Telafer'e, Halep'e yardıma koştuysa; Yemen'e de Güney Sudan'a da Doğu Afrika'ya da yardım edecektir. Yaşamak ile ölmek arasında bir durumda yaşayan milyonlar, bizlerin vicdani hareketlerine ihtiyaç duyuyorlar. Yaşadığımız yüzyılda imkânı olan pek çok ülke olduğunu düşünecek olursak, utanç verici bir tablo. İçme suyu, gıda ve ilaç yoksunluğu nedeniyle her 10 dakikada bir Yemenli bebeğin hayatını kaybediyor olması çok acı verici bir durum" dedi.

        Afrika'da kuraklık ve kıtlık nedeniyle büyük bir felaket yaşandığına dikkat çeken Saygılı, şunları kaydetti:

        "Tarımsal üretim bir önceki yıla oranla yarıya düştü. Toplamda 30-40 milyon insan çok büyük bir krizle karşı karşıya. Silahlı çatışmalarla kriz daha da derinleşmiş durumda. Yemen'de çatışmalardan 21 milyon insan etkilendi. Bu insanların yarısı çok acil insani yardım bekliyor. Devlet sistemi iflas etmiş durumda. 17 milyon insan yeterli beslenemiyor. 14.5 milyon insan temiz suya erişemiyor. Yaklaşık 9 milyon insan sağlık hizmeti alamayacak bölgelerde yaşıyor. Güney Sudan ise, açlık nedeniyle ailelerin günde sadece 1 öğün beslenebildiği bir bölge haline geldi. Maalesef içme suyu ve gıda yoksunluğu nedeniyle her 10 dakikada bir Yemenli bebek hayatını kaybediyor."

        Üç farklı bölgeye yardım operasyonunun yakında başlayacağına işaret eden Saygılı, yardım etmek isteyenlerin Kızılay'a ulaşabileceğini kaydetti. Saygılı, kampanya kapsamında, kullanılmamış giyim eşyaları; ambalajlı, raf ömrü en az 6 ay olan gıda malzemeleri ile çocuk ve bebeklere yönelik hijyen malzemelerinin bağış olarak kabul edildiğini vurguladı.

        (ELF-Y)

        29.03.2017 12:11:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler