Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erdemli Belediyesi'nin 'Limon Çiçeği' projesi, diğer belediyelere örnek oldu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Erdemli Belediyesi'nin hayata geçirdiği, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara her türlü yardımı içeren 'Limon Çiçeği' projesi, diğer belediyelere de örnek oldu. Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi yetkilileri, Erdemli'ye gelerek belediye yetkililerinden projeyle ilgili bilgi aldı.

        Erdemli Belediyesi'nin sosyal yardım konusunda daha sağlıklı hizmet verebilmek için kurduğu Limon Çiçeği ekibi, çalışmalarına devam ediyor. Bölgede ilk defa Erdemli Belediyesi tarafından vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Limon Çiçeği projesiyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılıyor.

        Belediyenin bu proje, diğer belediyelere de örnek oldu. Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Erdemli Belediyesi'ni ziyaret etti. Konuklarına projeyle ilgili bilgi veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, titiz bir araştırma neticesinde tespit edilen ailelere her türlü yardımı yaptıklarını belirterek, "Tabiri caizse ince eleyip sık dokuyarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz" dedi.

        Erdemli genelinde ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde Limon Çiçeği ekipleri tarafından titiz bir araştırma yapıldığını vurgulayan Tollu, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, onların tüm ihtiyaçlarını giderdiklerini dile getirdi. Toplumun her kesimine eşit ve kaliteli hizmet sunmak için çalıştıklarını söyleyen Tollu, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz Limon Çiçeği projemizle Erdemli sınırları içerisinde yaşayan engelli, yaşlı, hasta, muhtaç, afetzede vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Onların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Erdemli Belediyesi ailesi olarak toplumun her kesiminin huzuru ve rahatı için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Ekiplerimiz şimdi de Sarıyer Mahallesindeki ihtiyaç sahibi ailelerin market ihtiyaçlarını karşıladı, alınan malzemeleri evlerine kadar teslim etti" diye konuştu.

        Ekibin sadece temel gıda, temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılamadıklarını kaydeden Tollu, ev ve cami temizliği, düşkünlere yemek yapımı, tıraş, tırnak kesme gibi kişisel temizlik, engelli taksi, mobil ikram aracı ve cami cemaatine sabahları sıcak çorba ikramı gibi geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini ifade etti.

        (KYM-Y)

        29.03.2017 13:10:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler