Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çiftçi: Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Milleti En Üste Taşıyor

        - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi STK Temsilcileriyle Buluştu

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da Genç Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi milleti en üste taşıyor" dedi.

        16 Nisan'da yapılacak "Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi" anayasa değişikliği halk oylaması için çalışmalarını sürdüren Başkan Çiftçi, bu kez Şanlıurfa'nın Genç Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle bir araya geldi. Anayasa değişikliğinde oylanacak 18 Maddeyi anlatan Başkan Çiftçi, "18 Maddelik anayasa değişikliği neden yapılıyor? Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine neden geçmek istiyoruz? Ülkemizde 94 yıldır parlamenter sistem uygulanıyor. Uygulanan mevcut sistem bize ne getiriyor ve ne götürüyor? Ona bakalım. Siyasi bölünmüşlük getiriyor. Kısa ömürlü hükumetler getiriyor. 94 yılda 64 hükumet çıktı. Ortalama olarak bir buçuk yılda bir hükumet değişikliği oluyor. 18 madde belli ve net. Bu maddelerin felsefesine baktığımızda milleti tepeye koyuyor. Bu değişiklik millete diyor ki yürütmeyi sen seç. Yüzde 50'den fazlasını seç, yasamayı belirle 5 yıl süre ver. Bu sürede çalışmalarını beğenmediğini gelen seçimle değiştir" diye konuştu.

        Başkan Çiftçi, yeni sistemin millet merkezli olacağını belirterek, sorularını da cevapladı.

        (CS-SD-Y)

        29.03.2017 13:31:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler