Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilerin Trafik Bilinci Arttırılacak

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        KAYSERİ (İHA) - Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir ve TÜSEKON Kayseri Şube Başkanı Ali Rıza Çiçek, Erciyes İlkokulunda "Akıllı Adımlar" projesi kapsamında Erciyes İlkokulunda trafik bilincini arttırma eğitimine katıldı.

        Eğitimden önce konuşma yapan Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdür Tuncay Demir, "Eğitimin amacı, karayolu trafik güvenliğinin sağlanması yönünde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin trafik bilincine olan duyarlılıklarının arttırılması ve toplumsal farkındalığın oluşturulmasıdır." dedi. Demir, "Bu protokol çerçevesinde 2017 yılı sonuna kadar ülke genelinde tüm okul ve ilkokul öğrencilerinin bir saatlik eğitimden geçirilmesi hedeflenmektedir. Bu eğitimler ülke genelinde konfederasyona bağlı sürücü kurslarının ücretsiz olarak görevlendirdiği uzman öğreticiler tarafından yürütülecektir. " ifadelerini kullandı.

        Kayseri TÜSEKON Şube Başkanı Ali Rıza Çiçek, "Ülkemiz genelinde tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları ile trafikte uyulması gereken davranışların öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz ile TÜSEKON arasında sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol çerçevesinde "Trafik Bilinci Artırmak ve Farkındalık Yaratma" amaçlı eğitimler verilmesi hedeflemişler." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından uzman trafik çevre öğreticisi Şükran Özcan, 100'er kişilik gruptan oluşan ilköğretim öğrencilerine eğitim verdi.

        (AÖ-Y)

        29.03.2017 15:39:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler