Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'e Şehitlik Anıtı yapılıyor

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Kırşehir'e İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının desteği ile Şehitlik Anıtı yapılıyor.

        Ankara Caddesi üzerinde bulunan Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği önüne yapılacak olan Şehitlik Anıtı çalışmalarına mermerciler sitesinde başlanıldı.

        Maliyeti 20 bin lirayı bulan anıt, Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği önüne yapılacak tören ile konulacak.

        Özel ışıklandırma sisteminin de yer alacağı anıt çalışması hakkında bilgiler veren Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mutlu Kılıçaslan, Çanakkale şehitleri ve Kırşehirli şehitlerin anılarının yaşatılacağı bir anıt olacağını söyledi.

        Kılıçaslan yaptığı açıklamada, "İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı desteği ile şehitlerin hatırlatılması amacı ile hazırladığımız 'Unutulmayan Vatan Evlatları' projesinin kabul görmesi sonrasın da böyle bir anıt çalışması ortaya çıktı.

        Anıtta Türk Bayrağı ile birlikte kabartmalı asker motifleri yer alacak. Kırşehir'e ve unutulmayacak şehitlerimizin ailelerine hayırlı olur."dedi.

        Yapımı devam eden Şehitlik Anıtı 15 Nisan tarihinde yapılacak törenle açılacak. 1.80 santim boyu olacak anıt özel bir ışıklandırma sistemini de barındıracak.

        (EÖ-AÖ-Y)

        29.03.2017 15:39:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler