Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Korkuteli ilçesinde ücretsiz fidan dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Adem Durmaz

        ANTALYA (İHA)- Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası nedeniyle ücretsiz fidan dağıttı.

        Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara ücretsiz Fidan dağıtıldı. Dağıtım sırasında Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, "Hayatın var olabilmesi için toprak ve suyun varlığı elzemdir. Toprak ve suyun kaynağı ise ormandır. Ormanlarımız geçmişten devraldığımız ve gelecek nesillere devretmekten sorumlu olduğumuz en önemli hazinemizdir. Peygamber Efendimiz, "Kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin" demiş. Biz çevremize bu kadar güzel bakan bir milletiz. Yine etrafımıza bir baktığımız da hepimizin evinin etrafında değişik ağaçlar vardır. Yani büyüklerimiz evlerinin etrafına bunları dikerek sadece kendileri için değil, kuşlar için başka canlılar için bu dikimi yapmışlar. Genç nesillere ağaç dikmenin önemini ve nasıl aşılanacağını göstermesi gerekiyor. Çünkü gençler sizlerden görecek ve onlar da bir sonraki kuşağa bunu aktaracaktır" şeklinde konuştu.

        Korkuteli İlçe Müftüsü Selim Yazıcı'nın duasının ardından, Kamyonlar üzerinde önceden hazırlanan Servi, Ardıç ve Sedir fidanlarını vatandaşlara dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen dağıtım törenine AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Siyasi Parti temsilcileri, orman muhafaza memurları ve vatandaşlar katıldı.

        (AD-Y)

        29.03.2017 15:48:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler