Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Marmaris'te turizm sezonu öncesi kaçak yapılar yıkılıyor

        (Fotoğraflı)

        Vural Efecik

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde Turistik İçmeler Mahallesi'nde bulunan büfe, kaçak olduğu iddiasıyla belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

        Marmaris Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürlüğü ekipleri, turizm sezonu öncesi kaçak olduğunu belirlediği işletmeleri yıkmaya devam ediyor. Dün, öğle saatlerinde, uzun yıllardır kent merkezine 11 kilometre mesafedeki turistik İçmeler Mahallesi'nin kuş bakışı manzaranın seyredildiği ve turistler ile vatandaşların olmazsa olmazları arasında yer alan bir büfe, kaçak olduğu iddiasıyla belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye ekipleri, bir ay içinde toplam 6 büfeyi kaçak olduğu iddiasıyla yıktı.

        Marmaris Belediye ekipleri, karayolunu trafiğe kapattı. Ardından büfede bulunan eşyalar dışarı çıkartıldı. Dört kepçe darbesiyle büfe yıkıldı. Çıkan moloz ve atıklar belediye temizlik ekipleri tarafından temizlenerek kamyonlarla atık tesisine götürüldü. İşletme yetkilisinin bulunmadığı yıkımlarda çalışanlar gözyaşı döktü.

        Yapılan yıkımlar hakkında yazılı açıklama yapan Marmaris Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanılmadan önce İçmeler Belediyesi tarafından sahil şeridine ve seyir tepesi dediğimiz alanlara büfe ruhsatları verilmiştir. 30 Aralık 2015 tarihi itibari ile kaçak yapılaşmayla ilgili yapıya "Yapı Tatil" zaptı tutuldu ve bununla ilgili 04 Şubat 2016 tarihinde alınan Marmaris Belediyesi Encümen kararı ile işletmenin yıkımına karar verildi. Alınan yıkım kararı geçen sene bu ay kendilerine hem sözlü hem de tebligat yapılarak duyuruldu. Büfede malzemelerin tahliye işlemleri ardından öğle saatlerinde yıkım yapılmıştır. Bir ay içinde 6 büfe ve restoran kaçak yapılaşma yapıldığı için yıkılmıştır. Ekiplerimiz, kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirlediği işletmelerin yıkımlarına devam edecektir" denildi.

        (VE-MB-Y)

        29.03.2017 16:30:44 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler