Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        8'inci Arapça Yarışması Esenyurt'ta gerçekleşti

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği 8'inci Arapça Yarışması İstanbul Esenyurt'ta gerçekleşti.

        Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunun organize ettiği 8'inci Arapça Yarışmasında öğrencilerle buluştu.

        8'inci Arapça Yarışmasının İstanbul elemeleri Esenyurt Nikah Sarayında öğrencilerin Kur'an'ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı. Esenyurt Yunus Emre İmam Hatip Orta Okul Müdürü Ahmet Emin Şen, teşekkür konuşması yaparken, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşalı Beşli ilçedeki okullar hakkında bilgi verdi.

        Üç ayların devlete, millete, birlik beraberlik ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Bu millet Arapça neden öğrenmez de, sadece gider İngilizce öğrenir. İnancımız olan öze dönmeli Kur'an dilini ve kültürünü daha sıkı tutmalıyız. Çünkü Kur'an dili Kerim olan kitabımızı anlamamız için önemli bir dildir. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

        (HB-MK-Y)

        29.03.2017 16:39:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler