Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başak Koleji Aydın'a ilki yaşattı

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Okullar Arası Küçük Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Yarı Finali'nde finali kıl payı kaçırmanın üzüntüsünü yaşayan Özel Aydın Başak Koleji, Türkiye'de ilk 16 takım arasına adını yazdırarak Aydın'a bir ilki yaşattı.

        Okullar arası Küçük Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Yarı Finali, 24-28 Mart günleri arasında Konya'da yapıldı.

        Adana Buhara Ortaokulu, İstanbul Bilfen Koleji, Tarsus Amerikan Koleji'nin bulunduğu grupta İstanbul'u 54-42 ve Tarsus'u 38-16 yenen Özel Aydın Başak Koleji grup ikincisi olarak Türkiye'de ilk 16 takım arasına kaldı.

        İlk 8'e kalma maçında İzmir Çakabey Koleji ile karşılaşan Özel Başak Koleji üçüncü periyoda kadar başa baş geçen mücadeleyi son periyotta 38-52 kaybetti ve Türkiye finaline kalmayı kıy payı kaçırdı.

        Şampiyonayı değerlendiren Özel Başak Koleji Beden Eğitimi Zümre Başkanı Ogün Şaban Öztürk, uzun zamandır yarı final şansını çok şansız bir şekilde kaybettiklerini ama yılmayarak daha çok çalışıp bu sene namağlup yarı finallere katıldıklarını söyledi. Öztürk, "Yarı finallerde de ellimizden gelenin en iyisini yaparak Aydın'ımızı en iyi şekilde temsil ettik. Türkiye'de son 16 takım arasına kalmanın mutluluğunu yaşarken, ilk 8'e kalamamanın üzüntüsünü de beraber yaşadık. İlk kez küçük erkekler basketbol kategorisinde Aydın'ın ismini Türkiye'de ilk 16'ya yazdıran okul takımı olmanın gururunu yaşıyoruz. Amacımız daha çok çalışarak ileriki yıllarda Aydın'ımızı ve okulumuzu Türkiye finallerine taşımak" dedi.

        (OD-MB-S)

        29.03.2017 16:47:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler