Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İslam ve finans konulu konferans düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesinde 'İslam ve finans' konulu konferans düzenlendi.

        Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile İktisadi Düşünce Topluluğunca Vehbi Koç Konferans Salonunda 'İslam ve finans' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Somuncu, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu vereceği konferans öncesinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gönüllü'yü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Gönüllü, Prof. Dr. Tabakoğlu'na ziyaretlerinden ve konferanslarından dolayı teşekkür etti. Ardından Prof. Dr. Tabakoğlu üniversite Onur Defterini imzaladı. Ardından konferansta bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Tabakoğlu iktisat çalışmalarının ne zaman başladığını ve yoğunlaştığını anlatarak 2. Dünya Savaşı sonrasında İslam iktisadi çalışmaların başladığını söyledi.

        Fıhkın üç bölümden oluştuğunu ve ikinci bölümü Muhammerat'ın iktisatla ilgili olduğunu belirten Prof. Dr. Tabakoğlu iktisadi işleyişin ise 9 . yüzyılda ortaya çıktığını ifade etti. İslam ekonomisinin dış ticarete önem verdiğini ve kar ekonomisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tabakoğlu, İslam İktisat Tarihi'nden bahsetti.

        (CK-SD-Y)

        29.03.2017 16:59:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler