Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kitaplık Sokağı'na yoğun ilgi

        - Sarıgöllü öğretmenlerden "Kitaplık Sokağı" projesi

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Sarıgöl'de Tırazlar Hüseyin Gümüşlü Ortaokulu içerisinde hazırlanan "Kitaplık Sokağı" düzenlenen törenle açıldı.

        Sarıgöl Tırazlar Hüseyin Gümüşlü Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hürriyet Öncü ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Hafize Temirkaya'nın iki yıllık projesi olan "Kitaplık Sokağı" Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen törenle hayata geçirildi. Sarıgöl Tırazlar Hüseyin Gümüşlü Ortaokulu'nun birinci katında açılan "Kitaplık Sokağı" duvarlara çizilen ağaç motifleri, sokak lambaları ve kitaplıklarla donatılarak hazırlandı. "Kitaplık Sokağı"nın açılış törenine Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Hayırsever Hüseyin Gümüşlü, Okul Müdürü Kazım Ceyhan, Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, öğretmenler ve hayırseverler katıldı. Açılışı yapılan projeyle ilgili bilgi veren Türkçe Öğretmeni Hürriyet Öncü, "Öğretmen arkadaşım Hafize Temirkaya ile birlikte iki yıldır tasarladığımız "Her yer kitap, her yer kütüphane" projesi kapsamında, okul müdürümüz ve hayırseverlerimiz tarafından büyük katkı gördük. Okulumuzda da 'Kitaplık Sokağı' kurduk. Gerçekten büyük ilgi gördü. Çocuklar adeta sokakta kitap okuyormuş gibi ilgi gösterdiler" dedi. Açılış töreninde konuşan Sarıgöl kaymakamı Çetin Kılınç ise, "Gerçekten böyle güzel bir çalışmaya ilk kez şahit oluyorum. Gerçekten başarılı olmuş. Öğrenciler sokak ortamında kitap okuma tadını alacaklar. Bu tür örnek çalışmaları destekleyeceğim" diye konuştu.

        Öte yandan okulun yemekhanesinde de Atatürk resmi çizilerek ve kitaplık kurularak çocukların yemek sonrasında da okumalarına imkan sağlanan mini kitaplık ve satranç takımları kuruldu.

        (VS-AY-Y)

        29.03.2017 17:00:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler