Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahta ilçesinde öğrencilere trafik eğitimi verildi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanmış olan protokol çerçevesinde Kahta ilçesinde öğrencilere yönelik trafik eğitim verildi.

        Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminere, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, İlçe Emniyet Müdür Vekili Durmuş Ali Özkan, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Seminer öncesi açıklamada bulunan ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, "İlçemizde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilincinin kazandırılmasına yönelik eğitimler verilecek. İlçemizdeki ilk eğitime Şehit Sevgi Yeşilyurt Anaokulu ve Gazi Ortaokulu öğrencileri ile başladık. Bu eğitimlerde öğrencilerimize trafik ışıkları, trafik işaretleri, trafik levhaları, kaldırımda yürümek gibi temel trafik kuralları hakkında uzman kişiler tarafından eğitimler verilecek" ifadelerini kullandı. Seminer, Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu(TÜSEKON) tarafından görevlendirilen Sürücü Eğitmeni Ahmet Yıldırım'ın anlatmış olduğu trafik kuralları eğitimini konu alan sunum başladı.

        İlçe Emniyet Müdür Vekili Durmuş Ali Özkan, öğrencilere trafik ışıkları, trafik işaret ve uyarı levhaları ile emniyet kemerinin kullanımı hakkında bilgi vererek, "En basit görünen trafik kurallarına dahi göz ardı etmeden uymamız lazım. Trafik kurallarına uymak son derece takdir edilecek bir durumdur. Unutmamamız gerekir ki trafik kurallarına uymak hayat kurtarır. O kurallar bizim can güvenliğimiz için var. Trafiğin güvenli ve huzurlu olması açısından son derece önemli olan trafik uyarı ve işaret levhalarını da iyi bilmemiz gerekir. Araçlara bindiğimiz zaman mutlaka emniyet kemerimizi kullanmalıyız. Kullanmayan birisini gördüğümüz de uyaralım. Bu babamız, annemiz, ağabeyimiz ya da başka birisi olabilir hiç fark göz etmeksizin uyarmamız gerekir" dedi.

        (HT-SD-Y)

        29.03.2017 17:01:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler